STAŠINA FIT KUHINJA
Najboljši LCHF kruh
Sestavine za: za srednje veliko štruco
  • 150 g mletih mandljev
  • 45 g indijskega trpotca
  • 2 žlički pecilnega praška
  • pol žličke soli
  • 2,5 žlice jabolčnega kisa
  • 3 beljaki
  • 175 ml vrele vode
Priprava
  1. V posodi premešamo mlete mandlje, indijski trpotec, pecilni prašek in sol.
  2. Dodamo beljake in jabolčni kis ter mešamo, dokler ne nastane gosto testo.
  3. Nato prilijemo vrelo vodo in spet dobro premešamo.
  4. Roke si oplaknemo s hladno vodo, oblikujemo štruco, jo položimo na pekač s papirjem za peko in pečemo 55 minut pri 175 °C.
  5. Pečen kruh popolnoma ohladimo.
Opombe
  • Sestavine lahko podvojite in spečete večjo š
  • Če se vam kruh zdi premoker ali presuh, naslednjič prilagodite količino vode, saj je ta odvisna od vrste mandljev in indijskega trpotca. Pazite, da uporabite zares vrelo vodo.
  • Rezultat je v veliki meri odvisen od vrste indijskega trpotca; morda se vam bo kdaj zgodilo, da se kruh ne bo dvignil ali da se bo dvignil preveč. Priporočava, da uporabite srednje grobo mlet indijski trpotec, zelo fino mlet lahko povzroči preveč gumijasto testo. Če vam ne bo uspelo prvič, vam bo pa naslednjič, enake izkušnje imava tudi midve in, ne nazadnje, tudi avtorica recepta Maria Emmerich.
  • Pozor ‒ vijoličen kruh! Da, tudi to se lahko zgodi in je posledica vsebnosti mineralov v indijskem trpotcu. Če jih je veliko, lahko kruh obarvajo vijolič To ne vpliva na okus ali druge lastnosti kruha.
  • Uporabite lahko olupljene ali neolupljene mandlje ali pa polovico enih in polovico drugih.
  • Namesto štruce lahko iz mase oblikujete več manjših štručk ali hlebčkov (pecite jih od 25 do 35 minut, odvisno od velikosti).
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene