Orehov kolač

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Orehov kolač brez moke in dodanega sladkorja po strukturi spominja na brownie, saj so med sestavinami prava temna čokolada in koščki orehov. Je zelo sočen in primeren za ljubitelje LCHF-prehrane. Posut je z naravnim sladilom brez kJ/kcal Sukrin Melis, lahko pa ga tudi prelijete s stopljeno čokolado.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Orehov kolač
Sestavine
  • 4 jajca
  • 100 g mascarpona
  • 100 g temne čokolade
  • 70 g mletih orehov
  • 100 g grobo sesekljanih orehov
  • 5 žlic sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • košček masla za premaz pekača
  • 1 žlička sladila Sukrin Melis za posip
Postopek
  1. Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo mascarpone ter stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato z lopatico previdno umešamo beljakov sneg in na koncu še mlete in sesekljane orehe.
  2. Vzamemo poljuben okrogel pekač (jaz sem uporabila silikonskega v obliki cveta) in ga premažemo z maslom. Maso vlijemo v pekač in pečemo 30 minut pri 180 st. C. Ohladimo in potresemo s sladilom Sukrin Melis. Če imamo viška orehov, jih karameliziramo s sladilom Sukrin, sesekljamo in uporabimo kot dekoracijo.
Orehov kolač
Orehov kolač brez moke in dodanega sladkorja po strukturi spominja na brownie, saj so med sestavinami prava temna čokolada in koščki orehov. Je zelo sočen in primeren za ljubitelje LCHF-prehrane. Posut je z naravnim sladilom brez kJ/kcal Sukrin Melis, lahko pa ga tudi prelijete s stopljeno čokolado.
Sestavine
  • 4 jajca
  • 100 g mascarpona
  • 100 g temne čokolade
  • 70 g mletih orehov
  • 100 g grobo sesekljanih orehov
  • 5 žlic sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • košček masla za premaz pekača
  • 1 žlička sladila Sukrin Melis za posip
Postopek
  1. Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo mascarpone ter stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato z lopatico previdno umešamo beljakov sneg in na koncu še mlete in sesekljane orehe.
  2. Vzamemo poljuben okrogel pekač (jaz sem uporabila silikonskega v obliki cveta) in ga premažemo z maslom. Maso vlijemo v pekač in pečemo 30 minut pri 180 st. C. Ohladimo in potresemo s sladilom Sukrin Melis. Če imamo viška orehov, jih karameliziramo s sladilom Sukrin, sesekljamo in uporabimo kot dekoracijo.
Nasveti

Comments are closed.