STAŠINA FIT KUHINJA
Orehov sladoled
Sestavine za: 2-3 porcije
  • 500 ml sladke smetane
  • 50 g masla
  • 100 g orehov
  • 5 žlic sladila Sukrin Gold
  • vanilja v prahu
  • cimet
Priprava
  1. Dve žlici sladila Sukrin Gold pristavimo na štedilnik in ga med stalnim mešanjem stopimo. Nato mu primešamo orehe, posujemo z malo cimeta, nekaj časa mešamo, vlijemo na desko, obloženo s papirjem za peko in ohladimo.
  2. Sladko smetano segrejemo skupaj z maslom, vaniljo v prahu in preostalim sladilom Sukrin Gold. Odstavimo in dobro ohladimo. Ohlajeni masi primešamo sesekljane karamelizirane orehe (malo jih prihranimo za dekoracijo).
  3. Mešanico vlijemo v aparat za sladoled, če ga pa nimamo, jo vlijemo v plitvo posodo, damo v zamrzovalnik in vsake pol ure premešamo. Po želji postrežemo s stepeno sladko smetano in stopljeno temno čokolado ter okrasimo s preostankom karameliziranih orehov.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene