Pečene polnjene paprike

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
To je hitro pripravljena jed z mletim mesom, ki vedno navduši. Mesni mešanici lahko po želji primešate riž širataki. LCHF polnjene paprike lahko do polovice pripravite že en dan prej in jih naslednji dan samo dopečete.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Pečene polnjene paprike
Sestavine
  • 4 srednje velike paprike
  • 500 g mletega govejega mesa
  • 400 g pelatov v koščkih ali 200 ml sladke smetane
  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna
  • sol in poper
  • provansalske začimbe
  • 150 g sira
  • malo masla ali kokosove maščobe za peko
Postopek
  1. Paprike razpolovimo in očistimo. S kožo navzdol jih postavimo v pekač s papirjem za peko (tako, da dobimo skodelice) in damo v ogreto pečico ter pri 190 °C pečemo ca. 15 minut (med tem časom pripravimo nadev).
  2. Čebulo sesekljamo in popražimo v namaščeni ponvi.
  3. Dodamo meso in popražimo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo s pelati v koščkih ali sladko smetano.
  4. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 15 minut, vmes po potrebi dolijemo malo vode.
  5. Paprike vzamemo iz pečice in odstranimo vodo, ki so jo spustile med peko.
  6. Z mesno mešanico napolnimo polovičke paprik in v ogreti pečici pečemo 15 minut pri 190 °C.
  7. Polnjene paprike pred postrežbo potresemo z naribanim sirom.
Pečene polnjene paprike
To je hitro pripravljena jed z mletim mesom, ki vedno navduši. Mesni mešanici lahko po želji primešate riž širataki. LCHF polnjene paprike lahko do polovice pripravite že en dan prej in jih naslednji dan samo dopečete.Avtor:Staša Grom
Sestavine
  • 4 srednje velike paprike
  • 500 g mletega govejega mesa
  • 400 g pelatov v koščkih ali 200 ml sladke smetane
  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna
  • sol in poper
  • provansalske začimbe
  • 150 g sira
  • malo masla ali kokosove maščobe za peko
Postopek
  1. Paprike razpolovimo in očistimo. S kožo navzdol jih postavimo v pekač s papirjem za peko (tako, da dobimo skodelice) in damo v ogreto pečico ter pri 190 °C pečemo ca. 15 minut (med tem časom pripravimo nadev).
  2. Čebulo sesekljamo in popražimo v namaščeni ponvi.
  3. Dodamo meso in popražimo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo s pelati v koščkih ali sladko smetano.
  4. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 15 minut, vmes po potrebi dolijemo malo vode.
  5. Paprike vzamemo iz pečice in odstranimo vodo, ki so jo spustile med peko.
  6. Z mesno mešanico napolnimo polovičke paprik in v ogreti pečici pečemo 15 minut pri 190 °C.
  7. Polnjene paprike pred postrežbo potresemo z naribanim sirom.
Nasveti

Komentiraj