STAŠINA FIT KUHINJA
Piščančji curry
Sestavine za:
  • 400 g piščančjega fileja
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 1 manjša čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica nastrganega svežega ingverja
  • 1 žlička curryja
  • 1 cimetova palčka
  • svež koriander
  • 1 žlička soli
  • 1 kocka kokosove maščobe
Priprava
  1. Kokosovo maščobo segrejemo v srednje veliki posodi, dodamo sesekljano čebulo in malo popražimo. Dodamo sesekljano papriko, nastrgan ingver, sesekljana stebla koriandra, sesekljan česen, cimetovo palčko in curry v prahu. Dobro premešamo, nekaj minut pražimo (če se smodi, dolivamo vodo) in zalijemo s kokosovim mlekom.
  2. Ko kokosovo mleko zavre, znižamo temperaturo ter dodamo na kocke narezan piščančji file in sol. Premešamo in kuhamo na zmerni temperaturi ca. 20 minut. Preden postrežemo, posujemo s sesekljanimi koriandrovimi lističi.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene