Piščanec z limono

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Piščanec z limono je preprosta in odlična mediteranska jed, ki jo lahko pripravite tako na kuhalni plošči kot v pečici. Priporočam, da piščanca postrežete s svežo narezano papriko in tzatziki namazom. Pa naj še kdo reče, da LCHF-prehrana ni odlična. 😉
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Piščanec z limono
Sestavineza2-3osebe
  • 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 neškropljena limona
  • nekaj žlic oliv
  • 5 strokov česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • mediteranske začimbe
  • 250 ml vode
  • 100 ml belega vina
Postopek
  1. Piščančja stegna narežemo na kose, začinimo in premažemo z oljem. Mariniramo jih nekaj ur, nato jih v ponvi na hitro popečemo z obeh strani. Dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo ter prilijemo vodo in vino. Dodamo olive in na kolobarje narezano limono, zavremo in nato pri zmerni temperaturi kuhamo 25 minut.
  2. Kose piščanca z olivami damo na krožnik in postrežemo s prilogo po želji.
Piščanec z limono
Piščanec z limono je preprosta in odlična mediteranska jed, ki jo lahko pripravite tako na kuhalni plošči kot v pečici. Priporočam, da piščanca postrežete s svežo narezano papriko in tzatziki namazom. Pa naj še kdo reče, da LCHF-prehrana ni odlična. 😉Avtor:Staša Grom
Sestavineza2-3osebe
  • 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 neškropljena limona
  • nekaj žlic oliv
  • 5 strokov česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • mediteranske začimbe
  • 250 ml vode
  • 100 ml belega vina
Postopek
  1. Piščančja stegna narežemo na kose, začinimo in premažemo z oljem. Mariniramo jih nekaj ur, nato jih v ponvi na hitro popečemo z obeh strani. Dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo ter prilijemo vodo in vino. Dodamo olive in na kolobarje narezano limono, zavremo in nato pri zmerni temperaturi kuhamo 25 minut.
  2. Kose piščanca z olivami damo na krožnik in postrežemo s prilogo po želji.
Nasveti

Komentiraj