Piškoti mešančki

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Piškoti mešančki so malo drugačni LCHF piškoti, ki jih je v veliko veselje pripravljati z otroki. Zanimivi so zaradi barvnega kontrasta, seveda pa so brez moke in dodanega sladkorja.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Piškoti mešančki
Sestavine
  • Sestavine za kokosovo maso:
  • 130 g kokosove moke
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 10 žlic grškega jogurta
  • Sestavine za arašidovo maso:
  • 140 g nepraženih arašidov
  • 1 jajce
  • 3 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 8 žlic grškega jogurta
  • Sestavine za živahno bučno maso:
  • 300 g muškatne buče
  • 150 g kokosove moke
  • 70 g sončničnih semen
  • 4 do 5 žlic sladila Sukrin
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 jajci
  • Sestavine za čokoladno maso:
  • 130 g lanenih semen
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 100 g nesladkanega kakava
  • 100 g grškega jogurta
Postopek
  1. Priprava kokosove mase: kokosovo moko zmeljemo, ji dodamo jajca, sladilo Sukrin, pecilni prašek in grški jogurt. Masa mora biti ravno prav mehka, da jo lahko oblikujemo v kroglo (trdoto uravnavamo s količino grškega jogurta). Kroglo postavimo na hladno.
  2. Priprava arašidove mase: arašide zmeljemo v moko, dodamo jajce, sladilo Sukrin, pecilni prašek in grški jogurt. Maso oblikujemo v kroglo, pazimo, da ni premehka. Tudi to kroglo postavimo na hladno.
  3. Priprava živahne bučne mase: kokosovo moko in sončnična semena zmeljemo, dodamo jajci, sladilo Sukrin in pecilni prašek. Bučo pretlačimo v pire (lahko s pomočjo električnega mešalnika) in ga primešamo k ostalim sestavinam. Ta masa mora biti malenkost mehkejša kot prejšnji dve. Postavimo jo na hladno.
  4. Priprava čokoladne mase: lanena semena zmeljemo do moke. Dodamo jajce, sladilo Sukrin, kakav in grški jogurta. Ta masa mora biti bolj kompaktna.
  5. Oblikovanje mešančkov: oblikujemo jih tako, da bo vsak vseboval vse štiri mase. Potrudimo se ustvariti kontrast. Pečemo jih na 180 st. C. ca. 20 minut.
Nasveti

Avtor: Tatjana Klobas

Piškoti mešančki
Piškoti mešančki so malo drugačni LCHF piškoti, ki jih je v veliko veselje pripravljati z otroki. Zanimivi so zaradi barvnega kontrasta, seveda pa so brez moke in dodanega sladkorja.
Sestavine
  • Sestavine za kokosovo maso:
  • 130 g kokosove moke
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 10 žlic grškega jogurta
  • Sestavine za arašidovo maso:
  • 140 g nepraženih arašidov
  • 1 jajce
  • 3 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 8 žlic grškega jogurta
  • Sestavine za živahno bučno maso:
  • 300 g muškatne buče
  • 150 g kokosove moke
  • 70 g sončničnih semen
  • 4 do 5 žlic sladila Sukrin
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 jajci
  • Sestavine za čokoladno maso:
  • 130 g lanenih semen
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 100 g nesladkanega kakava
  • 100 g grškega jogurta
Postopek
  1. Priprava kokosove mase: kokosovo moko zmeljemo, ji dodamo jajca, sladilo Sukrin, pecilni prašek in grški jogurt. Masa mora biti ravno prav mehka, da jo lahko oblikujemo v kroglo (trdoto uravnavamo s količino grškega jogurta). Kroglo postavimo na hladno.
  2. Priprava arašidove mase: arašide zmeljemo v moko, dodamo jajce, sladilo Sukrin, pecilni prašek in grški jogurt. Maso oblikujemo v kroglo, pazimo, da ni premehka. Tudi to kroglo postavimo na hladno.
  3. Priprava živahne bučne mase: kokosovo moko in sončnična semena zmeljemo, dodamo jajci, sladilo Sukrin in pecilni prašek. Bučo pretlačimo v pire (lahko s pomočjo električnega mešalnika) in ga primešamo k ostalim sestavinam. Ta masa mora biti malenkost mehkejša kot prejšnji dve. Postavimo jo na hladno.
  4. Priprava čokoladne mase: lanena semena zmeljemo do moke. Dodamo jajce, sladilo Sukrin, kakav in grški jogurta. Ta masa mora biti bolj kompaktna.
  5. Oblikovanje mešančkov: oblikujemo jih tako, da bo vsak vseboval vse štiri mase. Potrudimo se ustvariti kontrast. Pečemo jih na 180 st. C. ca. 20 minut.
Nasveti

Avtor: Tatjana Klobas

Komentiraj