Polnjene bučke s šunko in sirom

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ko se ti v hladilniku valjajo bučke, nekaj šunke in sira, naredite to hitro pripravljeno in okusno LCHF jed. Namesto bučk lahko uporabite jajčevce, namesto šunke pa samo sir, več vrst sira ali slanino.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Polnjene bučke s šunko in sirom
Sestavineza 4 osebe
  • 2 večji bučki
  • polovica čebule
  • nekaj strokov česna
  • 150 g šunke
  • 100 g sira (npr. gavda ali edamec)
  • nekaj rezin slanine
  • sol
  • poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • olivno olje
Postopek
  1. Bučki operemo, vzdolžno prerežemo in ju izdolbemo z žličko. Bučkine »skodelice« solimo in jih damo v pekač s papirjem za peko. Postavimo jih v segreto pečico (185 °C) za ca. 15 minut.
  2. Na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo, dodamo izdolbeno sredico bučk, solimo pražimo ca. 7 minut. Dodamo sesekljan česen, popražimo in pretresemo v posodo.
  3. Šunko, slanino in sir narežemo na majhne kocke ali naribamo ter dodamo v skledo.
  4. Mešanici dodamo še kislo smetano in dobro premešamo.
  5. Izdolbene bučkine polovice vzamemo iz pečice, nadevamo in pečemo še 10 minut.
  6. Postrežemo s poljubno solato, npr. s tzatzikijem.
Polnjene bučke s šunko in sirom
Ko se ti v hladilniku valjajo bučke, nekaj šunke in sira, naredite to hitro pripravljeno in okusno LCHF jed. Namesto bučk lahko uporabite jajčevce, namesto šunke pa samo sir, več vrst sira ali slanino. Avtor:Staša Grom
Sestavineza 4 osebe
  • 2 večji bučki
  • polovica čebule
  • nekaj strokov česna
  • 150 g šunke
  • 100 g sira (npr. gavda ali edamec)
  • nekaj rezin slanine
  • sol
  • poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • olivno olje
Postopek
  1. Bučki operemo, vzdolžno prerežemo in ju izdolbemo z žličko. Bučkine »skodelice« solimo in jih damo v pekač s papirjem za peko. Postavimo jih v segreto pečico (185 °C) za ca. 15 minut.
  2. Na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo, dodamo izdolbeno sredico bučk, solimo pražimo ca. 7 minut. Dodamo sesekljan česen, popražimo in pretresemo v posodo.
  3. Šunko, slanino in sir narežemo na majhne kocke ali naribamo ter dodamo v skledo.
  4. Mešanici dodamo še kislo smetano in dobro premešamo.
  5. Izdolbene bučkine polovice vzamemo iz pečice, nadevamo in pečemo še 10 minut.
  6. Postrežemo s poljubno solato, npr. s tzatzikijem.
Nasveti

Comments are closed.