Polnjene bučke z rakci

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Če imate radi hitro pripravljene jedi in recepte brez nepotrebnega kompliciranja, so polnjene bučke kot nalašč za vas. Namesto bučk lahko uporabite jajčevce, namesto rakcev pa lososa ali mleto meso. Tudi različica brez mesa je odlična, jed pa lahko postrežete tudi kot prilogo.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Polnjene bučke z rakci
Sestavineza2osebi
  • 1 večja bučka
  • polovica čebule
  • nekaj strokov česna
  • manjša skodelica odcejenih rakcev
  • nekaj žlic pelatov
  • sol, poper, bazilika
  • košček masla
  • košček mocarele
Postopek
  1. Bučko vzdolžno prerežemo in jo izdolbemo z žličko. Na maslu popražimo čebulo, dodamo izdolbeno sredico bučke in še malo pražimo. Dodamo rakce, začimbe, sesekljan česen in pelate. Izdolbeni polovici bučke položimo na papir za peko in ju v segreti pečici (185 °C) pečemo 10 minut. Nato ju nadevamo s popečeno mešanico zelenjave in rakcev ter pečemo še 10 minut. Dodamo nastrgano mocarelo in vrnemo v pečico za toliko časa, da se sir raztopi.
Polnjene bučke z rakci
Če imate radi hitro pripravljene jedi in recepte brez nepotrebnega kompliciranja, so polnjene bučke kot nalašč za vas. Namesto bučk lahko uporabite jajčevce, namesto rakcev pa lososa ali mleto meso. Tudi različica brez mesa je odlična, jed pa lahko postrežete tudi kot prilogo.
Sestavineza2osebi
  • 1 večja bučka
  • polovica čebule
  • nekaj strokov česna
  • manjša skodelica odcejenih rakcev
  • nekaj žlic pelatov
  • sol, poper, bazilika
  • košček masla
  • košček mocarele
Postopek
  1. Bučko vzdolžno prerežemo in jo izdolbemo z žličko. Na maslu popražimo čebulo, dodamo izdolbeno sredico bučke in še malo pražimo. Dodamo rakce, začimbe, sesekljan česen in pelate. Izdolbeni polovici bučke položimo na papir za peko in ju v segreti pečici (185 °C) pečemo 10 minut. Nato ju nadevamo s popečeno mešanico zelenjave in rakcev ter pečemo še 10 minut. Dodamo nastrgano mocarelo in vrnemo v pečico za toliko časa, da se sir raztopi.
Nasveti

Komentiraj