Pomarančno-cimetovi trikotniki

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Poznate Jaffa piškote in imate radi cimet? Slaščica pred vami bo v vas prebudila spomine na Jaffa piškote, namesto čokolade pa bo piko na in dodal cimet.
Avtor:Matej Mejak
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Pomarančno-cimetovi trikotniki
Sestavine
Postopek
  1. Pečico segrejemo na 180 ˚C. V skledi premešamo 60 g razmaščene kokosove moke Sukrin in ostale suhe sestavine za biskvit ter stopljeno kokosovo maščobo. V drugi posodi stepemo jajci s sladilom Sukrin. Prilijemo sladko smetano in sirup FiberSirup Gold ter nadaljujemo stepanje, dokler masa ni penasta. Nato dodamo preostalih 10 g razmaščene kokosove moke Sukrin in na hitro premešamo, da se masa zgosti.
  2. 30 g te mase damo na stran, ostalo prilijemo k mešanici v prvi posodi in dobro pregnetemo. Oblikujemo kroglo, ki jo na pekaču, obloženem s papirjem za peko, sploščimo v krog debeline ca. 1 cm in premera ca. 17 cm. Krog razdelimo na osem večjih ali 16 manjših trikotnikov in jih ločimo. Trikotnike s pomočjo čopiča premažemo z maso, ki smo jo pred tem shranili. Pečemo jih 15 minut.
  3. Medtem ko se trikotniki pečejo, stopimo kokosovo maščobo, ji primešamo sladilo Sukrin Melis in pomarančni sok ter odstavimo, da se ohladi. Pečene trikotnike ohlajamo vsaj 30 minut, nato jih prelijemo z glazuro. Počakamo, da se strdi, in postrežemo.
Pomarančno-cimetovi trikotniki
Poznate Jaffa piškote in imate radi cimet? Slaščica pred vami bo v vas prebudila spomine na Jaffa piškote, namesto čokolade pa bo piko na in dodal cimet.Avtor:Matej Mejak
Sestavine
Postopek
  1. Pečico segrejemo na 180 ˚C. V skledi premešamo 60 g razmaščene kokosove moke Sukrin in ostale suhe sestavine za biskvit ter stopljeno kokosovo maščobo. V drugi posodi stepemo jajci s sladilom Sukrin. Prilijemo sladko smetano in sirup FiberSirup Gold ter nadaljujemo stepanje, dokler masa ni penasta. Nato dodamo preostalih 10 g razmaščene kokosove moke Sukrin in na hitro premešamo, da se masa zgosti.
  2. 30 g te mase damo na stran, ostalo prilijemo k mešanici v prvi posodi in dobro pregnetemo. Oblikujemo kroglo, ki jo na pekaču, obloženem s papirjem za peko, sploščimo v krog debeline ca. 1 cm in premera ca. 17 cm. Krog razdelimo na osem večjih ali 16 manjših trikotnikov in jih ločimo. Trikotnike s pomočjo čopiča premažemo z maso, ki smo jo pred tem shranili. Pečemo jih 15 minut.
  3. Medtem ko se trikotniki pečejo, stopimo kokosovo maščobo, ji primešamo sladilo Sukrin Melis in pomarančni sok ter odstavimo, da se ohladi. Pečene trikotnike ohlajamo vsaj 30 minut, nato jih prelijemo z glazuro. Počakamo, da se strdi, in postrežemo.
Nasveti

Komentiraj