Potratni kolač

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Idejo za ta recept sem dobila, ko je pod sliko makove potice na moji facebook strani Stašina fit kuhinja nekaj posameznikov komentiralo, da se potice bojijo lotiti oziroma da njena priprava zahteva preveč časa. Sicer zagotavljam, da LCHF potice ni zapleteno pripraviti, vseeno pa vam predstavljam ta recept, ki zelo spominja na potratno potico brez moke in dodanega sladkorja. Priprava s peko vred vam ne bo vzela več kot uro in pol, med peko boste še pospravili kuhinjo. Hitreje skoraj ne gre. 🙂 Poleg tega, da je LCHF potratni kolač brez moke in dodanega sladkorja, je tudi brez glutena in dober za … 😉
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Potratni kolač
Sestavine
  • Sestavine za biskvitno testo
  • 1 zavitek low-carb mešanice za peko peciva Sukrin Cake Mix
  • 4 jajca
  • 200 ml vode
  • 100 g masla
  • 50 g temne čokolade
  • košček masla za namastitev pekača
  • Sestavine za orehov nadev
  • 150 g mletih orehov
  • 3-4 žlice sladila Sukrin Gold
  • 100 ml tekoče sladke smetane
  • 1 žlica ruma
  • 1 beljak
  • Sestavine za skutni nadev
  • 150 g nepasirane skute
  • 1 žlica kisle smetane
  • 3-4 žlice sladila Sukrin
  • 1 rumenjak
  • malo limonine lupinice po želji
Postopek
  1. Model z luknjo v sredini namastimo s koščkom masla.
  2. Orehov nadev pripravimo tako, da mlete orehe premešamo s sladilom Sukrin Gold ter prelijemo s segreto sladko smetano z rumom. Dobro premešamo, malo ohladimo, nato dodamo beljakov sneg.
  3. Skutni nadev pripravimo tako, da skuto premešamo s kislo smetano, sladilom Sukrin, rumenjakom in limonino lupinico po želji.
  4. Temno čokolado stopimo nad soparo.
  5. Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Cake Mix. Mešanico razdelimo v dve posodi, tako da je imamo v eni posodi eno tretjino, v drugi pa dve tretjini. V posodo z eno tretjino biskvitne mase primešamo stopljeno temno čokolado. Tako imamo sedaj svetlo in temno biskvitno maso.
  6. Slabo polovico svetle biskvitne mase naložimo v model, nato z žlico nadevamo orehov nadev (pazimo, da ne pride čisto do roba modela), nato model zapolnimo s temno biskvitno maso. Nadaljujemo s skutnim nadevom, na vrh pa nadevamo preostanek svetle biskvitne mase.
  7. Kolač pečemo pri 175 °C približno 30 minut. Ohlajenega lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Potratni kolač
Idejo za ta recept sem dobila, ko je pod sliko makove potice na moji facebook strani Stašina fit kuhinja nekaj posameznikov komentiralo, da se potice bojijo lotiti oziroma da njena priprava zahteva preveč časa. Sicer zagotavljam, da LCHF potice ni zapleteno pripraviti, vseeno pa vam predstavljam ta recept, ki zelo spominja na potratno potico brez moke in dodanega sladkorja. Priprava s peko vred vam ne bo vzela več kot uro in pol, med peko boste še pospravili kuhinjo. Hitreje skoraj ne gre. 🙂 Poleg tega, da je LCHF potratni kolač brez moke in dodanega sladkorja, je tudi brez glutena in dober za … 😉Avtor:Staša Grom
Sestavine
  • Sestavine za biskvitno testo
  • 1 zavitek low-carb mešanice za peko peciva Sukrin Cake Mix
  • 4 jajca
  • 200 ml vode
  • 100 g masla
  • 50 g temne čokolade
  • košček masla za namastitev pekača
  • Sestavine za orehov nadev
  • 150 g mletih orehov
  • 3-4 žlice sladila Sukrin Gold
  • 100 ml tekoče sladke smetane
  • 1 žlica ruma
  • 1 beljak
  • Sestavine za skutni nadev
  • 150 g nepasirane skute
  • 1 žlica kisle smetane
  • 3-4 žlice sladila Sukrin
  • 1 rumenjak
  • malo limonine lupinice po želji
Postopek
  1. Model z luknjo v sredini namastimo s koščkom masla.
  2. Orehov nadev pripravimo tako, da mlete orehe premešamo s sladilom Sukrin Gold ter prelijemo s segreto sladko smetano z rumom. Dobro premešamo, malo ohladimo, nato dodamo beljakov sneg.
  3. Skutni nadev pripravimo tako, da skuto premešamo s kislo smetano, sladilom Sukrin, rumenjakom in limonino lupinico po želji.
  4. Temno čokolado stopimo nad soparo.
  5. Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Cake Mix. Mešanico razdelimo v dve posodi, tako da je imamo v eni posodi eno tretjino, v drugi pa dve tretjini. V posodo z eno tretjino biskvitne mase primešamo stopljeno temno čokolado. Tako imamo sedaj svetlo in temno biskvitno maso.
  6. Slabo polovico svetle biskvitne mase naložimo v model, nato z žlico nadevamo orehov nadev (pazimo, da ne pride čisto do roba modela), nato model zapolnimo s temno biskvitno maso. Nadaljujemo s skutnim nadevom, na vrh pa nadevamo preostanek svetle biskvitne mase.
  7. Kolač pečemo pri 175 °C približno 30 minut. Ohlajenega lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti

Comments are closed.