Potratni mafini

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Če se vam ne da pripravljati LCHF potice, kaj šele potratne, ki poleg osnovnega testa vsebuje še dve vrsti biskvita in dva nadeva, pripravite te enostavne LCHF potratne mafine. So super okusni in sočni ter seveda brez žitne moke, brez glutena in brez dodanega sladkorja. Prava poslastica za ljubitelje prehrane LCHF in tudi vse ostale, ki to niso. 😉 Masa zadostuje za ca. 15 mafinov.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Potratni mafini
Sestavineza ca. 15 mafinov
Postopek
  1. Pripravimo si večje modelčke za mafine (jaz uporabim papirnate in jih postavim v kovinski ali silikonski model za mafine, da imajo oporo).
  2. Orehov nadev pripravimo tako, da mlete orehe premešamo s sladilom Sukrin Gold ter prelijemo s segreto sladko smetano z rumom. Dobro premešamo, malo ohladimo, nato dodamo beljakov sneg.
  3. Skutni nadev pripravimo tako, da skuto premešamo s kislo smetano, sladilom Sukrin, rumenjakom in limonino lupinico po želji.
  4. Temno čokolado stopimo nad soparo.
  5. Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Baking Mix. Mešanico razdelimo v dve posodi. V eno posodo primešamo stopljeno temno čokolado. Tako imamo sedaj svetlo in temno biskvitno maso.
  6. Na dno modelčkov naložimo čokoladno biskvitno maso ter jo malo razmažemo po robovih, nato dodamo po eno žličko skutinega in orehovega nadeva. Prekrijemo s svetlo biskvitno maso.
  7. Mafine pečemo pri 175 °C približno 25 minut. Ohlajene lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Potratni mafini
Če se vam ne da pripravljati LCHF potice, kaj šele potratne, ki poleg osnovnega testa vsebuje še dve vrsti biskvita in dva nadeva, pripravite te enostavne LCHF potratne mafine. So super okusni in sočni ter seveda brez žitne moke, brez glutena in brez dodanega sladkorja. Prava poslastica za ljubitelje prehrane LCHF in tudi vse ostale, ki to niso. 😉 Masa zadostuje za ca. 15 mafinov.Avtor:Staša Grom
Sestavineza ca. 15 mafinov
Postopek
  1. Pripravimo si večje modelčke za mafine (jaz uporabim papirnate in jih postavim v kovinski ali silikonski model za mafine, da imajo oporo).
  2. Orehov nadev pripravimo tako, da mlete orehe premešamo s sladilom Sukrin Gold ter prelijemo s segreto sladko smetano z rumom. Dobro premešamo, malo ohladimo, nato dodamo beljakov sneg.
  3. Skutni nadev pripravimo tako, da skuto premešamo s kislo smetano, sladilom Sukrin, rumenjakom in limonino lupinico po želji.
  4. Temno čokolado stopimo nad soparo.
  5. Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Baking Mix. Mešanico razdelimo v dve posodi. V eno posodo primešamo stopljeno temno čokolado. Tako imamo sedaj svetlo in temno biskvitno maso.
  6. Na dno modelčkov naložimo čokoladno biskvitno maso ter jo malo razmažemo po robovih, nato dodamo po eno žličko skutinega in orehovega nadeva. Prekrijemo s svetlo biskvitno maso.
  7. Mafine pečemo pri 175 °C približno 25 minut. Ohlajene lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti

Comments are closed.