Pralineji z ingverjem in cimetom

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Preprosto praznično. Besedna zveza, ki najbolje opisuje pralineje, pripravljene po receptu v nadaljevanju. Le nekaj sestavin, malce truda in ustvarili boste odličen priboljšek.
Avtor:Marija Paladin
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Pralineji z ingverjem in cimetom
Sestavine
  • 100 g kakavovega masla
  • 20 g zdrobljenih kakavovih zrn
  • 20 g kakava v prahu
  • 2 žlici sladila Sukrin
  • 1 manjša žlička ingverja v prahu
  • ščepec cimeta (lahko tudi več, če imate radi okus cimeta)
Postopek
  1. Nad vodno paro raztopimo kakavovo maslo. Ko je popolnoma raztopljeno, dodamo preostale sestavine (zdrobljena kakavova zrna dodamo nazadnje) in dobro premešamo. Maso nekaj časa mešamo nad paro, nato jo razporedimo v izbrane modelčke. Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato jo damo v hladilnik, da se do konca strdi, in postrežemo.
Pralineji z ingverjem in cimetom
Preprosto praznično. Besedna zveza, ki najbolje opisuje pralineje, pripravljene po receptu v nadaljevanju. Le nekaj sestavin, malce truda in ustvarili boste odličen priboljšek.Avtor:Marija Paladin
Sestavine
  • 100 g kakavovega masla
  • 20 g zdrobljenih kakavovih zrn
  • 20 g kakava v prahu
  • 2 žlici sladila Sukrin
  • 1 manjša žlička ingverja v prahu
  • ščepec cimeta (lahko tudi več, če imate radi okus cimeta)
Postopek
  1. Nad vodno paro raztopimo kakavovo maslo. Ko je popolnoma raztopljeno, dodamo preostale sestavine (zdrobljena kakavova zrna dodamo nazadnje) in dobro premešamo. Maso nekaj časa mešamo nad paro, nato jo razporedimo v izbrane modelčke. Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato jo damo v hladilnik, da se do konca strdi, in postrežemo.
Nasveti

Comments are closed.