Praznični kakavovi grižljaji

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Brownije nedvomno poznate. Naj vas tokrat pospremijo tudi med prazniki s svojim nezamenljivim kakavovim okusom ter pridihom limone in cimeta.
Avtor:Marija Paladin
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Praznični kakavovi grižljaji
Sestavine
  • Sestavine za biskvit:
  • 30 g kakava v prahu
  • 30 g Fiberfin moke Sukrin
  • 180 g mletih lešnikov ali indijskih oreščkov
  • 1 žlička cimeta
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 90 g sladila Sukrin
  • 30 g sirupa Fiber Sirup Gold
  • 3 jajca
  • 150 g masla indijskih oreškov
  • 150 ml vode
  • 50 ml soka limone
  • Sestavine za preliv:
  • 70 g temne čokolade
  • 30 g kokosove maščobe
  • 20 g sirupa Fiber Sirup Gold
  • Dodatno (če boste biskvit prerezali):
  • nekaj žlic marmelade brez dodanega sladkorja (jaz sem uporabila malinovo)
Postopek
  1. V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Mešanici ročno z metlico postopoma primešamo suhe sestavine. Premešamo le toliko, da masa postane homogena. Nadevamo v srednje velik pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 160 ˚C približno 20 minut oziroma do takrat, ko je zobotrebec, ki ga zabodemo v biskvit, suh. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.
  2. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Medtem v posodi nad paro raztopimo čokolado, kokosovo maščobo in FiberSirup Gold, vmes večkrat premešamo. Preliv enakomerno razporedimo po površini biskvita ali pa naključno poškropimo čez biskvit. Pripravljeno sladico razrežemo na poljubne koščke in postrežemo.
Praznični kakavovi grižljaji
Brownije nedvomno poznate. Naj vas tokrat pospremijo tudi med prazniki s svojim nezamenljivim kakavovim okusom ter pridihom limone in cimeta.Avtor:Marija Paladin
Sestavine
  • Sestavine za biskvit:
  • 30 g kakava v prahu
  • 30 g Fiberfin moke Sukrin
  • 180 g mletih lešnikov ali indijskih oreščkov
  • 1 žlička cimeta
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 90 g sladila Sukrin
  • 30 g sirupa Fiber Sirup Gold
  • 3 jajca
  • 150 g masla indijskih oreškov
  • 150 ml vode
  • 50 ml soka limone
  • Sestavine za preliv:
  • 70 g temne čokolade
  • 30 g kokosove maščobe
  • 20 g sirupa Fiber Sirup Gold
  • Dodatno (če boste biskvit prerezali):
  • nekaj žlic marmelade brez dodanega sladkorja (jaz sem uporabila malinovo)
Postopek
  1. V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Mešanici ročno z metlico postopoma primešamo suhe sestavine. Premešamo le toliko, da masa postane homogena. Nadevamo v srednje velik pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 160 ˚C približno 20 minut oziroma do takrat, ko je zobotrebec, ki ga zabodemo v biskvit, suh. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.
  2. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Medtem v posodi nad paro raztopimo čokolado, kokosovo maščobo in FiberSirup Gold, vmes večkrat premešamo. Preliv enakomerno razporedimo po površini biskvita ali pa naključno poškropimo čez biskvit. Pripravljeno sladico razrežemo na poljubne koščke in postrežemo.
Nasveti

Komentiraj