»Raffaello« torta

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ta odlična LCHF kokosova torta bo navdušila ljubitelje vsem znane kokosove dobrote Raffaello. Nežna kokosova krema se odlično dopolnjuje z jagodami. Torta je brez moke in dodanega sladkorja in prava poslastica za vse ljubitelje LCHF prehrane. Za dekoracijo lahko naredite »raffaello« kroglice po tem receptu.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
»Raffaello« torta
Sestavine
Postopek
  1. Mascarpone in grški jogurt damo vsaj 1 uro pred pripravo iz hladilnika, da se segrejejo na sobno temperaturo.
  2. Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Baking Mix. Maso v enakomernem sloju nanesemo v tortni model s papirjem za peko in pečemo 15 minut pri 175 °C.
  3. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v očiščen tortni model. Namočimo ga z navadnim ali s kokosovim mlekom.
  4. Nadaljujemo s pripravo kreme. Mascarpone premešamo z grškim jogurtom in sladilom Sukrin Melis. Dodamo želatino in kokosovo moko ter na koncu ročno primešamo stepeno sladko smetano.
  5. Kremo naložimo v model z biskvitom in torto za nekaj ur shranimo v hladilnik. Okrasimo z jagodami in raffaello kroglicami.
»Raffaello« torta
Ta odlična LCHF kokosova torta bo navdušila ljubitelje vsem znane kokosove dobrote Raffaello. Nežna kokosova krema se odlično dopolnjuje z jagodami. Torta je brez moke in dodanega sladkorja in prava poslastica za vse ljubitelje LCHF prehrane. Za dekoracijo lahko naredite »raffaello« kroglice po tem receptu.Avtor:Staša Grom
Sestavine
Postopek
  1. Mascarpone in grški jogurt damo vsaj 1 uro pred pripravo iz hladilnika, da se segrejejo na sobno temperaturo.
  2. Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Baking Mix. Maso v enakomernem sloju nanesemo v tortni model s papirjem za peko in pečemo 15 minut pri 175 °C.
  3. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v očiščen tortni model. Namočimo ga z navadnim ali s kokosovim mlekom.
  4. Nadaljujemo s pripravo kreme. Mascarpone premešamo z grškim jogurtom in sladilom Sukrin Melis. Dodamo želatino in kokosovo moko ter na koncu ročno primešamo stepeno sladko smetano.
  5. Kremo naložimo v model z biskvitom in torto za nekaj ur shranimo v hladilnik. Okrasimo z jagodami in raffaello kroglicami.
Nasveti

Comments are closed.