Rahli cimetovi razpokančki

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Če ste bili nekoč ljubitelj klasičnih razpokančkov, vam bodo tudi tile brez pšenične moke in dodanega sladkorja zelo všeč. Piškoti so zelo rahli, slastni in praznični ter seveda brez moke, glutena, dodanega sladkorja in mlečnih izdelkov.
Avtor:Marija Paladin
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Rahli cimetovi razpokančki
Sestavine
Postopek
  1. V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Masi ročno s kuhalnico postopoma dodamo suhe sestavine. Mešanica ne sme biti preveč mokra. Testo pustimo počivati nekaj časa v hladilniku, da se sestavine prepojijo in da je testo dovolj čvrsto za oblikovanje.
  2. Iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Razmik med kroglicami naj bo 2 do 3 cm. Kroglic ne pritiskamo k pekaču, saj bodo le tako nastali lepi razpokančki.
  3. Pečemo približno 10 do 12 minut pri 160 ˚C. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.
  4. *količina je odvisna od gostote kokosovega mleka (če je zelo redko, damo moke več, in obratno)
Rahli cimetovi razpokančki
Če ste bili nekoč ljubitelj klasičnih razpokančkov, vam bodo tudi tile brez pšenične moke in dodanega sladkorja zelo všeč. Piškoti so zelo rahli, slastni in praznični ter seveda brez moke, glutena, dodanega sladkorja in mlečnih izdelkov.Avtor:Marija Paladin
Sestavine
Postopek
  1. V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Masi ročno s kuhalnico postopoma dodamo suhe sestavine. Mešanica ne sme biti preveč mokra. Testo pustimo počivati nekaj časa v hladilniku, da se sestavine prepojijo in da je testo dovolj čvrsto za oblikovanje.
  2. Iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Razmik med kroglicami naj bo 2 do 3 cm. Kroglic ne pritiskamo k pekaču, saj bodo le tako nastali lepi razpokančki.
  3. Pečemo približno 10 do 12 minut pri 160 ˚C. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.
  4. *količina je odvisna od gostote kokosovega mleka (če je zelo redko, damo moke več, in obratno)
Nasveti

Komentiraj