Razpokani piškotki

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Čokoladne razpokančke ste verjetno že vsi pokusili oziroma ste za njih že slišali. Kombinacija kokosove moke, orehov in čokolade je enostavno božanska. Zdaj imate možnost, da jih poskusite narediti brez dodanega sladkorja.
Avtor:Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Razpokani piškotki
Sestavine
  • 240 g kokosove moke
  • 80 g kakava v prahu
  • 120 g mletih orehov
  • 140 g sladila Sukrin Melis
  • 4 jajca
  • 120 g stopljenega masla
  • 2 žlici mleka
  • mleti orehi za posip
Postopek
  1. Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake v večji skledi penasto umešamo s sladilom Sukrin Melis in dodamo dobro ohlajeno stopljeno maslo. Dobro premešamo in z žlico primešamo kokosovo moko, mlete orehe in kakav, da dobimo gosto maso.
  2. V drugi skledi iz beljakov stepemo sneg. Beljakov sneg skupaj z mlekom vmešamo v prvo maso. Z rokami oblikujemo kroglice in jih povaljamo v mletih orehih. Kroglice zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pri 200 ˚C pečemo približno 5 do 8 minut, da piškotki razpokajo. Ohladimo jih na pekaču.
Razpokani piškotki
Čokoladne razpokančke ste verjetno že vsi pokusili oziroma ste za njih že slišali. Kombinacija kokosove moke, orehov in čokolade je enostavno božanska. Zdaj imate možnost, da jih poskusite narediti brez dodanega sladkorja. Avtor:Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik
Sestavine
  • 240 g kokosove moke
  • 80 g kakava v prahu
  • 120 g mletih orehov
  • 140 g sladila Sukrin Melis
  • 4 jajca
  • 120 g stopljenega masla
  • 2 žlici mleka
  • mleti orehi za posip
Postopek
  1. Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake v večji skledi penasto umešamo s sladilom Sukrin Melis in dodamo dobro ohlajeno stopljeno maslo. Dobro premešamo in z žlico primešamo kokosovo moko, mlete orehe in kakav, da dobimo gosto maso.
  2. V drugi skledi iz beljakov stepemo sneg. Beljakov sneg skupaj z mlekom vmešamo v prvo maso. Z rokami oblikujemo kroglice in jih povaljamo v mletih orehih. Kroglice zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pri 200 ˚C pečemo približno 5 do 8 minut, da piškotki razpokajo. Ohladimo jih na pekaču.
Nasveti

Komentiraj