Rum-kokos chia puding

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Pudingi s chio so odlična sladica, ki jo pogosto pripravim v okviru svoje LCHF-prehrane. Vedno uspejo, poleg tega se zelo hitro strdijo. So brez dodanega sladkorja in škroba, pri okusih pa ste praktično neomejeni. Tokrat sem ob misli na rum-kokos bonbone dobila idejo, da bi pripravila puding s podobnim okusom. In mislim, da mi je kar dobro uspelo.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Rum-kokos chia puding
Sestavineza3-4kozarčke
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 100 ml sladke smetane (tekoče)
  • 10 žlic chia semen
  • 2 žlici grobe kokosove moke
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • sladka smetana in sesekljana temna čokolada za okrasitev
  • 1-2 žlici ruma
Postopek
  1. Vse sestavine za puding dobro premešamo v posodi in pustimo, da se zmes prične gostiti. Nato še enkrat premešamo in spet pustimo nekaj časa pri miru. Ko je zmes toliko gosta, da se chia semena ne posedajo na dno posode, jo pretočimo v kozarčke in shranimo vsaj za eno uro v hladilnik. Pred postrežbo okrasimo s stepeno smetano in sesekljano temno čokolado.
Rum-kokos chia puding
Pudingi s chio so odlična sladica, ki jo pogosto pripravim v okviru svoje LCHF-prehrane. Vedno uspejo, poleg tega se zelo hitro strdijo. So brez dodanega sladkorja in škroba, pri okusih pa ste praktično neomejeni. Tokrat sem ob misli na rum-kokos bonbone dobila idejo, da bi pripravila puding s podobnim okusom. In mislim, da mi je kar dobro uspelo.
Sestavineza3-4kozarčke
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 100 ml sladke smetane (tekoče)
  • 10 žlic chia semen
  • 2 žlici grobe kokosove moke
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • sladka smetana in sesekljana temna čokolada za okrasitev
  • 1-2 žlici ruma
Postopek
  1. Vse sestavine za puding dobro premešamo v posodi in pustimo, da se zmes prične gostiti. Nato še enkrat premešamo in spet pustimo nekaj časa pri miru. Ko je zmes toliko gosta, da se chia semena ne posedajo na dno posode, jo pretočimo v kozarčke in shranimo vsaj za eno uro v hladilnik. Pred postrežbo okrasimo s stepeno smetano in sesekljano temno čokolado.
Nasveti

Komentiraj