Rum-kokos jupiji

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Zagotovo poznate rum-kokos kroglice. Piškote in sendviče pa tudi vsi poznamo. Ko združimo rum-kokos, piškote in sendviče, nastanejo rum-kokos sendvič piškoti, imenovani rum-kokos jupiji.
Avtor:Matej Mejak
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Rum-kokos jupiji
Sestavine
  • Sestavine za piškote:
  • 200 g EKO Sukrin mandljeve moke
  • 30 g kakava v prahu
  • 4 jajca
  • 300 g sladila Sukrin Gold
  • 50 g kokosove moke + nekaj žlic za okras
  • 50 g masla
  • 100 ml sladke smetane
  • 60 ml ruma
  • pol vrečke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • Sestavine za kremo:
  • 200 g svežega kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 200 g masla
  • 100 g sladila Sukrin Melis
  • 20 ml ruma
  • 50 g kokosove moke
  • vanilja
Postopek
  1. V posodi premešamo vse suhe sestavine za piškote, nato dodamo še mokre. Dobro pregnetemo in s testom napolnimo brizgalno vrečko. Testo v obliki krogov nabrizgamo na pekač, obložen s papirjem za peko (iz te količine bi morali dobiti 50 kroglic, kar pomeni, da bo na koncu nastalo 25 jupijev). Pečemo 10 do 20 minut v predhodno segreti pečici pri 150 ˚C. Pečene piškote prestavimo na rešetko, da se ohladijo.
  2. Medtem pripravimo kremo. Najprej penasto stepemo maslo s sladilom Sukrin Melis. Nato dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. S kremo napolnimo brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in postavimo v hladilnik, da se ohladi.
  3. Nato začnemo sestavljati jupije. Kremo nabrizgamo na polovico piškotov (na sredino, ne čisto do roba), nato jih prekrijemo s preostalimi polovicami in stisnemo. Jupije shranimo v hladilnik.
Rum-kokos jupiji
Zagotovo poznate rum-kokos kroglice. Piškote in sendviče pa tudi vsi poznamo. Ko združimo rum-kokos, piškote in sendviče, nastanejo rum-kokos sendvič piškoti, imenovani rum-kokos jupiji.Avtor:Matej Mejak
Sestavine
  • Sestavine za piškote:
  • 200 g EKO Sukrin mandljeve moke
  • 30 g kakava v prahu
  • 4 jajca
  • 300 g sladila Sukrin Gold
  • 50 g kokosove moke + nekaj žlic za okras
  • 50 g masla
  • 100 ml sladke smetane
  • 60 ml ruma
  • pol vrečke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • Sestavine za kremo:
  • 200 g svežega kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 200 g masla
  • 100 g sladila Sukrin Melis
  • 20 ml ruma
  • 50 g kokosove moke
  • vanilja
Postopek
  1. V posodi premešamo vse suhe sestavine za piškote, nato dodamo še mokre. Dobro pregnetemo in s testom napolnimo brizgalno vrečko. Testo v obliki krogov nabrizgamo na pekač, obložen s papirjem za peko (iz te količine bi morali dobiti 50 kroglic, kar pomeni, da bo na koncu nastalo 25 jupijev). Pečemo 10 do 20 minut v predhodno segreti pečici pri 150 ˚C. Pečene piškote prestavimo na rešetko, da se ohladijo.
  2. Medtem pripravimo kremo. Najprej penasto stepemo maslo s sladilom Sukrin Melis. Nato dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. S kremo napolnimo brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in postavimo v hladilnik, da se ohladi.
  3. Nato začnemo sestavljati jupije. Kremo nabrizgamo na polovico piškotov (na sredino, ne čisto do roba), nato jih prekrijemo s preostalimi polovicami in stisnemo. Jupije shranimo v hladilnik.
Nasveti

Komentiraj