Schwarzwald skutna torta brez peke

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
To je še en zelo preprost recept za LCHF skutno torto brez moke in dodanega sladkorja, tokrat s čokoladnim dnom. Pripravite jo brez peke in v zelo kratkem času. Sladka krema se odlično dopolnjuje s kiselkastimi višnjami, čokoladni posip pa naredi piko na i.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Schwarzwald skutna torta brez peke
Sestavineza pekač premera ca. 24 cm
  • Sestavine za dno
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 100 g mletih lešnikov
  • 100 g masla
  • 50 g temne čokolade
  • 3 žlice sladila Sukrin Gold
  • Sestavine za kremo
  • 350 g svežega sira Skyr
  • 200 g kremnega sira
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 500 ml sladke smetane
  • nekaj žličk limonove arome ali lupinice
  • 20 g (1 vrečka) želatine fix (Dr. Oetker)
  • Sestavine za dekoracijo
  • skodelica višenj
  • nekaj reber temne čokolade
Postopek
  1. Najprej pripravimo dno. Maslo stopimo, dodamo nalomljeno čokolado in premešamo. Dodamo sesekljane orehe, mlete lešnike in sladilo Sukrin. Mešanico z žlico razporedimo v tortni model in damo v hladilnik za pol ure.
  2. Nato pripravimo kremo. Sladko smetano stepemo. Posebej premešamo sveži sir Skyr in kremni sir, sladilo Sukrin, limonovo aromo ali lupinico in želatino fix, nato počasi primešamo stepeno sladko smetano.
  3. Kremo razporedimo čez dno. Po vrhu jo okrasimo z višnjami in sesekljano temno čokolado.
  4. Torto vsaj za nekaj ur, še bolje pa kar čez noč damo v hladilnik.
Nasveti
  • Sveži sir Skyr in kremni sir dajte pred pripravo iz hladilnika, da se ogrejeta na sobno temperaturo, tako ju boste lažje premešali.
  • Če se sprašujete, kaj neki je Skyr … gre za pri nas manj znan sveži sir, ki po strukturi spominja na posneto skuto, po okusu pa na grški jogurt. Namesto njega lahko uporabite mascarpone, skuto ali grški jogurt. Če boste uporabili grški jogurt, kremi primešajte dodatne pol vrečke želatine fix.
  • Tortno dno lahko pripravite tako, da na podstavek date papir za peko in ga ogradite z obodom tortnega modla. Ko se dno strdi, odstranite tortni obod, odstranite papir za peko in dno ponovno postavite na podstavek in ogradite z obodom. Namen tega je, da boste torto pred postrežbo lažje odstranili s podlage, saj se dno sicer podstavka malo oprime.
  • Namesto orehov in mletih lešnikov lahko uporabite druge oreške ali njihovo kombinacijo.
  • Namesto Sukrina Gold lahko brez težav uporabite kateri koli drug Sukrin.
Schwarzwald skutna torta brez peke
To je še en zelo preprost recept za LCHF skutno torto brez moke in dodanega sladkorja, tokrat s čokoladnim dnom. Pripravite jo brez peke in v zelo kratkem času. Sladka krema se odlično dopolnjuje s kiselkastimi višnjami, čokoladni posip pa naredi piko na i.Avtor:Staša Grom
Sestavineza pekač premera ca. 24 cm
  • Sestavine za dno
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 100 g mletih lešnikov
  • 100 g masla
  • 50 g temne čokolade
  • 3 žlice sladila Sukrin Gold
  • Sestavine za kremo
  • 350 g svežega sira Skyr
  • 200 g kremnega sira
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 500 ml sladke smetane
  • nekaj žličk limonove arome ali lupinice
  • 20 g (1 vrečka) želatine fix (Dr. Oetker)
  • Sestavine za dekoracijo
  • skodelica višenj
  • nekaj reber temne čokolade
Postopek
  1. Najprej pripravimo dno. Maslo stopimo, dodamo nalomljeno čokolado in premešamo. Dodamo sesekljane orehe, mlete lešnike in sladilo Sukrin. Mešanico z žlico razporedimo v tortni model in damo v hladilnik za pol ure.
  2. Nato pripravimo kremo. Sladko smetano stepemo. Posebej premešamo sveži sir Skyr in kremni sir, sladilo Sukrin, limonovo aromo ali lupinico in želatino fix, nato počasi primešamo stepeno sladko smetano.
  3. Kremo razporedimo čez dno. Po vrhu jo okrasimo z višnjami in sesekljano temno čokolado.
  4. Torto vsaj za nekaj ur, še bolje pa kar čez noč damo v hladilnik.
Nasveti
  • Sveži sir Skyr in kremni sir dajte pred pripravo iz hladilnika, da se ogrejeta na sobno temperaturo, tako ju boste lažje premešali.
  • Če se sprašujete, kaj neki je Skyr … gre za pri nas manj znan sveži sir, ki po strukturi spominja na posneto skuto, po okusu pa na grški jogurt. Namesto njega lahko uporabite mascarpone, skuto ali grški jogurt. Če boste uporabili grški jogurt, kremi primešajte dodatne pol vrečke želatine fix.
  • Tortno dno lahko pripravite tako, da na podstavek date papir za peko in ga ogradite z obodom tortnega modla. Ko se dno strdi, odstranite tortni obod, odstranite papir za peko in dno ponovno postavite na podstavek in ogradite z obodom. Namen tega je, da boste torto pred postrežbo lažje odstranili s podlage, saj se dno sicer podstavka malo oprime.
  • Namesto orehov in mletih lešnikov lahko uporabite druge oreške ali njihovo kombinacijo.
  • Namesto Sukrina Gold lahko brez težav uporabite kateri koli drug Sukrin.

Comments are closed.