Shirataki špageti s kozicami v smetanovi omaki

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Za ljubitelje testenin, ki se držijo LCHF-prehrane, so shirataki testenine odlična alternativa, saj ne vsebujejo ogljikovih hidratov. Tokrat sem izbrala shirataki špagete in jih pripravila z odlično, hitro narejeno omako z repki kozic, smetano in češnjevimi paradižniki. Jed je primerna za LCHF prehrano.
Oceni:
Št. glasov: 2
Ocena: 5
Rate this recipe!
Shirataki špageti s kozicami v smetanovi omaki
Sestavineza2osebi
  • 500 g repkov kozic
  • 1-2 zavoja shirataki špagetov
  • skodelica češnjevih paradižnikov
  • 1 čebula
  • 5 strokov česna
  • pol lončka sladke smetane ali smetane za kuhanje
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • bazilika
  • parmezan
  • košček kokosove maščobe
Postopek
  1. V posodi raztopimo kokosovo maščobo in na njej nekaj minut pražimo sesekljano čebulo. Dodamo odtaljene oziroma odcejene repke kozic in mešamo, dokler tekočina ne povre (lahko jo tudi odlijemo). Dodamo sesekljan česen in nekaj minut mešamo. Češnjev paradižnik prepolovimo in dodamo v posodo. Nekaj časa mešamo, nato solimo in dodamo ostale začimbe. Prilijemo smetano in na srednji temperaturi kuhamo 15-20 minut. Po potrebi dodamo malo vode.
  2. Shirataki špagete odcedimo, splaknemo s hladno vodo in jih v neslani vreli vodi kuhamo eno minuto. Nato jih odcedimo, naložimo na krožnik in prelijemo z omako. Potresemo z nastrganim parmezanom in postrežemo.
Shirataki špageti s kozicami v smetanovi omaki
Za ljubitelje testenin, ki se držijo LCHF-prehrane, so shirataki testenine odlična alternativa, saj ne vsebujejo ogljikovih hidratov. Tokrat sem izbrala shirataki špagete in jih pripravila z odlično, hitro narejeno omako z repki kozic, smetano in češnjevimi paradižniki. Jed je primerna za LCHF prehrano.
Sestavineza2osebi
  • 500 g repkov kozic
  • 1-2 zavoja shirataki špagetov
  • skodelica češnjevih paradižnikov
  • 1 čebula
  • 5 strokov česna
  • pol lončka sladke smetane ali smetane za kuhanje
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • bazilika
  • parmezan
  • košček kokosove maščobe
Postopek
  1. V posodi raztopimo kokosovo maščobo in na njej nekaj minut pražimo sesekljano čebulo. Dodamo odtaljene oziroma odcejene repke kozic in mešamo, dokler tekočina ne povre (lahko jo tudi odlijemo). Dodamo sesekljan česen in nekaj minut mešamo. Češnjev paradižnik prepolovimo in dodamo v posodo. Nekaj časa mešamo, nato solimo in dodamo ostale začimbe. Prilijemo smetano in na srednji temperaturi kuhamo 15-20 minut. Po potrebi dodamo malo vode.
  2. Shirataki špagete odcedimo, splaknemo s hladno vodo in jih v neslani vreli vodi kuhamo eno minuto. Nato jih odcedimo, naložimo na krožnik in prelijemo z omako. Potresemo z nastrganim parmezanom in postrežemo.
Nasveti

3 komentarji

  1. Libertas

    Glede na to, da veliko receptov kliče po sladki smetani: kako pa se v LCHF prehrani rešuje problem laktozne preobčutljivosti ali celo intolerance? So razni brezlaktozni izdelki (Hofer ima že vse, od mleka, kisle smetane, jogurtov, mascarponeja in smetane za stepanje, Spar pa tudi grški jogurt, torej obstaja vse razen brezlaktozne sladke smetane) sprejemljivi ali se preferira kakšna druga rešitev? Nadomestki kot so sojine, ovsene in riževe smetane, pa tudi mleko/napitki, verjetno odpadejo?

  2. Skyspy

    Eno vprašanje v zvezi s shirataki testeninami. Ali jih lahko pripraviš kakšen dan prej in ji drugi dan samo pogreješ? Bi si prirpavila za kosilo za naslednji dan za v službo.

Komentiraj