Skutna mousse torta

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Odlična čokoladna torta s sadnim pridihom, ki je brez moke, brez peke, brez dodanega sladkorja! Kaj sploh še ostane, se sprašujete? Preizkusite, tega se ne da spraviti v besede. 🧡
Avtor:Staša
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Skutna mousse torta
Sestavine
  • Za dno (model premera 22-24 cm) :
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 100 g mletih mandljev
  • 3 žlice sladila Sukrin
  • 100 g masla
  • 50 g temne čokolade
  • Skutna krema:
  • 500 g nepasirane skute
  • 150 g kisle smetane
  • 5 žlic sladila Sukrin Melis
  • limonina lupinica
  • 2 žlici ruma
  • 1 instant želatina fix
  • 250 ml sladke smetane
  • Mousse:
  • 1 zavojček čokoladnega moussa Sukrin
  • 200 ml sladke smetane
  • 50 ml vode
  • 1 žlica kakava v prahu
  • pol instant želatine fix
Postopek
  1. Priprava tortnega dna: orehe, mandlje in sladilo Sukrin premešamo. Maslo stopimo, dodamo nalomljeno temno čokolado in vse skupaj premešamo in razporedimo po dnu namaščenega tortnega modela. Model damo v hladilnik, da se dno strdi.
  2. Vse sestavine za skutno kremo, razen sladke smetane, premešamo (želatino dodamo zadnjo). Sladko smetano stepemo posebej in jo primešamo skutni mešanici. Enakomerno razporedimo po tortnem dnu.
  3. Priprava moussa: sladko smetano in vodo premešamo s praškom za čokoladni mousse, dodamo kakav in želatino ter razporedimo po skutni kremi.
  4. Torto poljubno okrasimo in za nekaj ur, še bolje čez noč, shranimo v hladilnik. Dober tek!
Skutna mousse torta
Odlična čokoladna torta s sadnim pridihom, ki je brez moke, brez peke, brez dodanega sladkorja! Kaj sploh še ostane, se sprašujete? Preizkusite, tega se ne da spraviti v besede. 🧡Avtor:Staša
Sestavine
  • Za dno (model premera 22-24 cm) :
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 100 g mletih mandljev
  • 3 žlice sladila Sukrin
  • 100 g masla
  • 50 g temne čokolade
  • Skutna krema:
  • 500 g nepasirane skute
  • 150 g kisle smetane
  • 5 žlic sladila Sukrin Melis
  • limonina lupinica
  • 2 žlici ruma
  • 1 instant želatina fix
  • 250 ml sladke smetane
  • Mousse:
  • 1 zavojček čokoladnega moussa Sukrin
  • 200 ml sladke smetane
  • 50 ml vode
  • 1 žlica kakava v prahu
  • pol instant želatine fix
Postopek
  1. Priprava tortnega dna: orehe, mandlje in sladilo Sukrin premešamo. Maslo stopimo, dodamo nalomljeno temno čokolado in vse skupaj premešamo in razporedimo po dnu namaščenega tortnega modela. Model damo v hladilnik, da se dno strdi.
  2. Vse sestavine za skutno kremo, razen sladke smetane, premešamo (želatino dodamo zadnjo). Sladko smetano stepemo posebej in jo primešamo skutni mešanici. Enakomerno razporedimo po tortnem dnu.
  3. Priprava moussa: sladko smetano in vodo premešamo s praškom za čokoladni mousse, dodamo kakav in želatino ter razporedimo po skutni kremi.
  4. Torto poljubno okrasimo in za nekaj ur, še bolje čez noč, shranimo v hladilnik. Dober tek!
Nasveti

Comments are closed.