STAŠINA FIT KUHINJA
Skutna mousse torta
Sestavine za:
  • 100g sesekljanih orehov
  • 100g mletih mandljev
  • 3žlice sladila Sukrin
  • 100g masla
  • 50g temne čokolade
  • 500g nepasirane skute
  • 150g kisle smetane
  • 5žlic sladila Sukrin Melis
  • limonina lupinica
  • 2 žlici ruma
  • 1 instant želatina fix
  • 250ml sladke smetane
Priprava
  1. Priprava tortnega dna: orehe, mandlje in sladilo Sukrin premešamo. Maslo stopimo, dodamo nalomljeno temno čokolado in vse skupaj premešamo in razporedimo po dnu namaščenega tortnega modela. Model damo v hladilnik, da se dno strdi.
  2. Vse sestavine za skutno kremo, razen sladke smetane, premešamo (želatino dodamo zadnjo). Sladko smetano stepemo posebej in jo primešamo skutni mešanici. Enakomerno razporedimo po tortnem dnu.
  3. Priprava moussa: sladko smetano in vodo premešamo s praškom za čokoladni mousse, dodamo kakav in želatino ter razporedimo po skutni kremi.
  4. Torto poljubno okrasimo in za nekaj ur, še bolje čez noč, shranimo v hladilnik. Dober tek!
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene