Sladki LCHF cmoki

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Po tem, ko sva s prijateljico Teo Maherl, soavtorico knjige z LCHF-recepti Bemumast 3: Imate jajca? ustvarili recept za LCHF-njoke, sem imela v planu narediti tudi sladke LCHF-cmoke, saj gre za dokaj podobno maso. Malo sem spremenila sestavine in nastali so res dobri cmoki, ki se ne razlikujejo prav dosti od običajnih cmokov iz krompirjevega testa. Uporabila sem minimalno indijskega trpotca, zato niso nič sluzasti, vseeno pa se lepo držijo skupaj, so mehki in nasploh odlični! 😊
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Sladki LCHF cmoki
Sestavineza 10 cmokov
Postopek
  1. Jajca skupaj s kremnim sirom penasto umešamo.
  2. Dodamo nariban parmezan, sezamovo moko in indijski trpotec ter dobro premešamo. Na koncu dodamo kokosovo moko in zgnetemo v kroglo. Masa mora biti takšna, da jo lahko oblikujemo z rokami, a ne pretrda.
  3. Maso damo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato jo razdelimo na 10 delov in jih zgnetemo v kroglice.
  4. Vsako kroglico z dlanmi sploščimo, na sredino damo po 1 žličko čokoladnih kapljic in z rokami »zapremo« testo v kroglico. Pazimo, da ni razpok.
  5. V vrelo vodo položimo cmoke, zmanjšamo temperaturo, tako da voda še vedno rahlo vre, in kuhamo 6-7 minut.
  6. Nato cmoke s penovko vzamemo iz vode in damo na krožnike.
  7. Zabelo pripravimo tako, da stopimo maslo ter mu primešamo mlete lešnike in sladilo Sukrin Gold.
  8. Zabelo prelijemo čez cmoke in postrežemo še tople.
Nasveti
  • Najlažje je, če uporabite že kupljen nariban parmezan.
  • Če je masa presuha, ji dodajte malo vode in še enkrat pregnetite z mokrimi rokami.
  • Namesto čokoladnega nadeva lahko uporabite borovnice, jagode ali drugo jagodičevje.
  • Iz iste mase lahko napravite tudi njoke ali svaljke.
Sladki LCHF cmoki
Po tem, ko sva s prijateljico Teo Maherl, soavtorico knjige z LCHF-recepti Bemumast 3: Imate jajca? ustvarili recept za LCHF-njoke, sem imela v planu narediti tudi sladke LCHF-cmoke, saj gre za dokaj podobno maso. Malo sem spremenila sestavine in nastali so res dobri cmoki, ki se ne razlikujejo prav dosti od običajnih cmokov iz krompirjevega testa. Uporabila sem minimalno indijskega trpotca, zato niso nič sluzasti, vseeno pa se lepo držijo skupaj, so mehki in nasploh odlični! 😊 Avtor:Staša Grom
Sestavineza 10 cmokov
Postopek
  1. Jajca skupaj s kremnim sirom penasto umešamo.
  2. Dodamo nariban parmezan, sezamovo moko in indijski trpotec ter dobro premešamo. Na koncu dodamo kokosovo moko in zgnetemo v kroglo. Masa mora biti takšna, da jo lahko oblikujemo z rokami, a ne pretrda.
  3. Maso damo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato jo razdelimo na 10 delov in jih zgnetemo v kroglice.
  4. Vsako kroglico z dlanmi sploščimo, na sredino damo po 1 žličko čokoladnih kapljic in z rokami »zapremo« testo v kroglico. Pazimo, da ni razpok.
  5. V vrelo vodo položimo cmoke, zmanjšamo temperaturo, tako da voda še vedno rahlo vre, in kuhamo 6-7 minut.
  6. Nato cmoke s penovko vzamemo iz vode in damo na krožnike.
  7. Zabelo pripravimo tako, da stopimo maslo ter mu primešamo mlete lešnike in sladilo Sukrin Gold.
  8. Zabelo prelijemo čez cmoke in postrežemo še tople.
Nasveti
  • Najlažje je, če uporabite že kupljen nariban parmezan.
  • Če je masa presuha, ji dodajte malo vode in še enkrat pregnetite z mokrimi rokami.
  • Namesto čokoladnega nadeva lahko uporabite borovnice, jagode ali drugo jagodičevje.
  • Iz iste mase lahko napravite tudi njoke ali svaljke.

Comments are closed.