STAŠINA FIT KUHINJA
Sladki LCHF cmoki
Sestavine za: za 10 cmokov
Priprava
  1. Jajca skupaj s kremnim sirom penasto umešamo.
  2. Dodamo nariban parmezan, sezamovo moko in indijski trpotec ter dobro premešamo. Na koncu dodamo kokosovo moko in zgnetemo v kroglo. Masa mora biti takšna, da jo lahko oblikujemo z rokami, a ne pretrda.
  3. Maso damo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato jo razdelimo na 10 delov in jih zgnetemo v kroglice.
  4. Vsako kroglico z dlanmi sploščimo, na sredino damo po 1 žličko čokoladnih kapljic in z rokami »zapremo« testo v kroglico. Pazimo, da ni razpok.
  5. V vrelo vodo položimo cmoke, zmanjšamo temperaturo, tako da voda še vedno rahlo vre, in kuhamo 6-7 minut.
  6. Nato cmoke s penovko vzamemo iz vode in damo na krožnike.
  7. Zabelo pripravimo tako, da stopimo maslo ter mu primešamo mlete lešnike in sladilo Sukrin Gold.
  8. Zabelo prelijemo čez cmoke in postrežemo še tople.
Opombe
  • Najlažje je, če uporabite že kupljen nariban parmezan.
  • Če je masa presuha, ji dodajte malo vode in še enkrat pregnetite z mokrimi rokami.
  • Namesto čokoladnega nadeva lahko uporabite borovnice, jagode ali drugo jagodičevje.
  • Iz iste mase lahko napravite tudi njoke ali svaljke.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene