Slani praženec z lososom

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Prijateljici Tei, soavtorici knjige z LCHF recepti Bemumast 3: Imate jajca? sem pripovedovala o tem, kako zadnje dni jem samo še LCHF cesarski praženec in dala mi je idejo, da bi lahko poskusila narediti tudi slano različico. In veste kaj? Slani praženec se je izkazal super.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Slani praženec z lososom
Sestavineza 1 porcijo
  • 3 jajca
  • 50 ml vode
  • 2 žlici razmaščene sezamove moke Sukrin
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • 1 žlička indijskega trpotca
  • 2 ščepca soli
  • 50 g dimljenega lososa
  • 1 žlica kisle smetane
  • majhen košček fete
  • malo svežega drobnjaka
  • maslo ali kokosova maščoba za namastitev ponve
Postopek
  1. Jajca, vodo, sezamovo moko, parmezan, indijski trpotec in sol dobro premešamo in počakamo nekaj minut, da se sestavine povežejo. Medtem segrejemo z maslom ali s kokosovo maščobo premazano ponev.
  2. Maso vlijemo v ponev in počakamo, da se spodnja stran zapeče, nato maso po delih obračamo in »režemo« na manjše koščke.
  3. Dimljeni losos narežemo na koščke in ga posebej popečemo v ponvi (ta korak lahko izpustite in lososa uporabite kar tako).
  4. Praženec damo na krožnik, dodamo kislo smetano, lososa in nadrobljeno feto ter potresemo s sesekljanim drobnjakom.
Slani praženec z lososom
Prijateljici Tei, soavtorici knjige z LCHF recepti Bemumast 3: Imate jajca? sem pripovedovala o tem, kako zadnje dni jem samo še LCHF cesarski praženec in dala mi je idejo, da bi lahko poskusila narediti tudi slano različico. In veste kaj? Slani praženec se je izkazal super. Avtor:Staša Grom
Sestavineza 1 porcijo
  • 3 jajca
  • 50 ml vode
  • 2 žlici razmaščene sezamove moke Sukrin
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • 1 žlička indijskega trpotca
  • 2 ščepca soli
  • 50 g dimljenega lososa
  • 1 žlica kisle smetane
  • majhen košček fete
  • malo svežega drobnjaka
  • maslo ali kokosova maščoba za namastitev ponve
Postopek
  1. Jajca, vodo, sezamovo moko, parmezan, indijski trpotec in sol dobro premešamo in počakamo nekaj minut, da se sestavine povežejo. Medtem segrejemo z maslom ali s kokosovo maščobo premazano ponev.
  2. Maso vlijemo v ponev in počakamo, da se spodnja stran zapeče, nato maso po delih obračamo in »režemo« na manjše koščke.
  3. Dimljeni losos narežemo na koščke in ga posebej popečemo v ponvi (ta korak lahko izpustite in lososa uporabite kar tako).
  4. Praženec damo na krožnik, dodamo kislo smetano, lososa in nadrobljeno feto ter potresemo s sesekljanim drobnjakom.
Nasveti

Comments are closed.