Slastna špinača

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Špinača je ena izmed tiste zelenjave, ki jo obožujemo ali pa je ne prenesemo. Je odlična LCHF priloga, saj ima malo ogljikovih hidratov in kar veliko beljakovin, s sestavinami, kot sta maslo in smetana, pa dodamo še maščobe. Postrežete jo lahko z ribjim filejem ali jajci.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Slastna špinača
Sestavineza2osebi
  • 500 g špinače
  • pol majhne čebule
  • 1-2 stroka česna
  • 20 g masla
  • 100 ml sladke smetane
  • sol, poper
  • muškatni orešček
Postopek
  1. Špinačo operemo in v vreli vodi kuhamo nekaj minut, nato jo odcedimo, splaknemo pod mrzlo vodo in ohladimo.
  2. V posodi stopimo maslo, popražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, premešamo in zalijemo s sladko smetano. Temperaturo zmanjšamo na minimum.
  3. Ohlajeno špinačo odcedimo, sesekljamo in dodamo v posodo s smetano. Premešamo in dodamo začimbe po okusu.
Nasveti
  • Namesto špinače lahko uporabite blitvo.
  • Za bolj kremno špinačo ji lahko na koncu dodate 1 žlico kisle smetane.
  • Po želji lahko dodate na kocke narezano slanino (dodajte jo zatem, ko ste malenkost popražili čebulo).
Slastna špinača
Špinača je ena izmed tiste zelenjave, ki jo obožujemo ali pa je ne prenesemo. Je odlična LCHF priloga, saj ima malo ogljikovih hidratov in kar veliko beljakovin, s sestavinami, kot sta maslo in smetana, pa dodamo še maščobe. Postrežete jo lahko z ribjim filejem ali jajci.Avtor:Staša Grom
Sestavineza2osebi
  • 500 g špinače
  • pol majhne čebule
  • 1-2 stroka česna
  • 20 g masla
  • 100 ml sladke smetane
  • sol, poper
  • muškatni orešček
Postopek
  1. Špinačo operemo in v vreli vodi kuhamo nekaj minut, nato jo odcedimo, splaknemo pod mrzlo vodo in ohladimo.
  2. V posodi stopimo maslo, popražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, premešamo in zalijemo s sladko smetano. Temperaturo zmanjšamo na minimum.
  3. Ohlajeno špinačo odcedimo, sesekljamo in dodamo v posodo s smetano. Premešamo in dodamo začimbe po okusu.
Nasveti
  • Namesto špinače lahko uporabite blitvo.
  • Za bolj kremno špinačo ji lahko na koncu dodate 1 žlico kisle smetane.
  • Po želji lahko dodate na kocke narezano slanino (dodajte jo zatem, ko ste malenkost popražili čebulo).

Comments are closed.