Slivova marmelada brez dodanega sladkorja

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Slive imajo okoli 10 g sladkorja na 100 g, torej so pri prehrani LCHF uporabne »mejno«. Ta odlična slivova marmelada brez dodanega sladkorja je vseeno zelo okusna, saj ima namesto sladkorja naravno sladilo brez kJ/kcal Sukrin Melis.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Slivova marmelada brez dodanega sladkorja
Sestavine
  • 1000 g sliv
  • 150 g sladila Sukrin Melis
  • sok pol limone
  • nekaj ščepcev mletih klinčkov
  • pol žličke mletega cimeta
  • 2 žlici ruma
  • 5 g agar agarja
  • 50 ml hladne vode
Postopek
  1. Slive dobro operemo, odstranimo koščice in narežemo na četrtine ali manjše koščke.
  2. Damo jih v posodo in pričnemo segrevati, po potrebi prilijemo malo vode, da se ne primejo.
  3. Dodamo sladilo Sukrin Melis in začimbe ter premešamo.
  4. Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 40 minut, vmes večkrat premešamo in nekje na polovici kuhanja dodamo rum.
  5. Malo pred koncem kuhanja premešamo agar agar s hladno vodo, nato mu dodamo nekaj žlic vroče marmelade in premešamo. Mešanico vlijemo v marmelado in dobro premešamo.
  6. Še vročo marmelado stresemo v očiščena in sterilizirana kozarčka, zapremo, postavimo na glavo in pokrijemo z brisačo, dokler se marmelada ne ohladi.
Nasveti
  • Vedno uporabljajte brezhibno čist pribor in kuhinjske krpe.
  • Marmelado hranite v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.
  • Po želji dodajte več ali manj sladila.
  • Kozarce sterilizirate tako, da jih za ca. pol ure postavite pečico, segreto na 110 °
Slivova marmelada brez dodanega sladkorja
Slive imajo okoli 10 g sladkorja na 100 g, torej so pri prehrani LCHF uporabne »mejno«. Ta odlična slivova marmelada brez dodanega sladkorja je vseeno zelo okusna, saj ima namesto sladkorja naravno sladilo brez kJ/kcal Sukrin Melis.Avtor:Staša Grom
Sestavine
  • 1000 g sliv
  • 150 g sladila Sukrin Melis
  • sok pol limone
  • nekaj ščepcev mletih klinčkov
  • pol žličke mletega cimeta
  • 2 žlici ruma
  • 5 g agar agarja
  • 50 ml hladne vode
Postopek
  1. Slive dobro operemo, odstranimo koščice in narežemo na četrtine ali manjše koščke.
  2. Damo jih v posodo in pričnemo segrevati, po potrebi prilijemo malo vode, da se ne primejo.
  3. Dodamo sladilo Sukrin Melis in začimbe ter premešamo.
  4. Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 40 minut, vmes večkrat premešamo in nekje na polovici kuhanja dodamo rum.
  5. Malo pred koncem kuhanja premešamo agar agar s hladno vodo, nato mu dodamo nekaj žlic vroče marmelade in premešamo. Mešanico vlijemo v marmelado in dobro premešamo.
  6. Še vročo marmelado stresemo v očiščena in sterilizirana kozarčka, zapremo, postavimo na glavo in pokrijemo z brisačo, dokler se marmelada ne ohladi.
Nasveti
  • Vedno uporabljajte brezhibno čist pribor in kuhinjske krpe.
  • Marmelado hranite v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.
  • Po želji dodajte več ali manj sladila.
  • Kozarce sterilizirate tako, da jih za ca. pol ure postavite pečico, segreto na 110 °

Comments are closed.