“Snickers” torta

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ta odlična LCHF-torta brez moke in dodanega sladkorja bo zagotovo navdušila ljubitelje čokolade in arašidov. Kombinacija sestavin spominja na vsem znano Snickers ploščico. Namesto mešanice za pripravo low-carb biskvita lahko čokoladni biskvit pripravite po tem receptu. Torto lahko pred postrežbo prelijete s karamelo brez dodanega sladkorja.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
"Snickers" torta
Sestavineza torto premera ca. 26 cm
Postopek
  1. Čokoladni biskvit pripravimo po navodilih na embalaži mešanice Sukrin Chocolate Cake Mix, pečemo ga v pekaču s papirjem za peko ca. 15 minut pri 175 °C. Uporabimo tortni model s premerom 26 cm. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko.
  2. Nato se lotimo arašidovega biskvita. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto umešamo s Sukrinom. Rumenjakovi mešanici z lopatico izmenično primešamo beljakov sneg in arašidovo moko s pecilnim praškom. Pečemo ga v tortnem modlu (premer 18 cm) s papirjem za peko ca. 12 minut pri 175 °C. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko.
  3. Arašidovo kremo pripravimo tako, da mascarpone (vsaj eno uro pred pripravo ga damo iz hladilnika) umešamo s sladilom Sukrin Melis in arašidovim maslom, na koncu dodamo še želatino fix. Smetano stepemo posebej in jo počasi primešamo k arašidovi kremi.
  4. Čokoladno kremo pripravimo tako, da skoraj do vretja segrejemo sladko smetano in vanjo nalomimo temno čokolado. Odstavimo, narahlo premešamo, prelijemo v posodo, v kateri bomo kremo stepli (posoda za stepanje smetane) in dobro ohladimo v hladilniku (najbolje čez noč). Ko je krema zares hladna, jo stepemo z mešalnikom za smetano.
  5. Na podstavek najprej položimo čokoladni biskvit in ga ogradimo z obodom tortnega modla. Biskvit navlažimo in ga premažemo z arašidovo kremo. Posujemo s polovico sesekljanih arašidov. Nato gor položimo arašidov biskvit (zaradi razlike v dimenziji nam naokoli ostane rob). Nadevamo s čokoladno kremo, in površino čim bolj gladko poravnamo.
  6. Torto shranimo vsaj za nekaj ur v hladilnik, še bolje čez noč. Nato snamemo tortni obod in jo prelijemo s čokoladno glazuri (kokosovo maščobo segrejemo in ji primešamo sesekljano temno čokolado). Potresemo s preostankom sesekljanih arašidov. Postrežemo s stepeno sladko smetano.
"Snickers" torta
Ta odlična LCHF-torta brez moke in dodanega sladkorja bo zagotovo navdušila ljubitelje čokolade in arašidov. Kombinacija sestavin spominja na vsem znano Snickers ploščico. Namesto mešanice za pripravo low-carb biskvita lahko čokoladni biskvit pripravite po tem receptu. Torto lahko pred postrežbo prelijete s karamelo brez dodanega sladkorja.Avtor:Staša Grom
Sestavineza torto premera ca. 26 cm
Postopek
  1. Čokoladni biskvit pripravimo po navodilih na embalaži mešanice Sukrin Chocolate Cake Mix, pečemo ga v pekaču s papirjem za peko ca. 15 minut pri 175 °C. Uporabimo tortni model s premerom 26 cm. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko.
  2. Nato se lotimo arašidovega biskvita. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto umešamo s Sukrinom. Rumenjakovi mešanici z lopatico izmenično primešamo beljakov sneg in arašidovo moko s pecilnim praškom. Pečemo ga v tortnem modlu (premer 18 cm) s papirjem za peko ca. 12 minut pri 175 °C. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko.
  3. Arašidovo kremo pripravimo tako, da mascarpone (vsaj eno uro pred pripravo ga damo iz hladilnika) umešamo s sladilom Sukrin Melis in arašidovim maslom, na koncu dodamo še želatino fix. Smetano stepemo posebej in jo počasi primešamo k arašidovi kremi.
  4. Čokoladno kremo pripravimo tako, da skoraj do vretja segrejemo sladko smetano in vanjo nalomimo temno čokolado. Odstavimo, narahlo premešamo, prelijemo v posodo, v kateri bomo kremo stepli (posoda za stepanje smetane) in dobro ohladimo v hladilniku (najbolje čez noč). Ko je krema zares hladna, jo stepemo z mešalnikom za smetano.
  5. Na podstavek najprej položimo čokoladni biskvit in ga ogradimo z obodom tortnega modla. Biskvit navlažimo in ga premažemo z arašidovo kremo. Posujemo s polovico sesekljanih arašidov. Nato gor položimo arašidov biskvit (zaradi razlike v dimenziji nam naokoli ostane rob). Nadevamo s čokoladno kremo, in površino čim bolj gladko poravnamo.
  6. Torto shranimo vsaj za nekaj ur v hladilnik, še bolje čez noč. Nato snamemo tortni obod in jo prelijemo s čokoladno glazuri (kokosovo maščobo segrejemo in ji primešamo sesekljano temno čokolado). Potresemo s preostankom sesekljanih arašidov. Postrežemo s stepeno sladko smetano.
Nasveti

Komentiraj