Tartufi

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Tartufi so preprosta sladica za ljubitelje čokolade in kokosa. So brez dodanega sladkorja in primerni za LCHF-prehrano. Po želji lahko dodate malo ruma, limonino ali pomarančno lupinico ali cimet. Za piko na i v njih vtisnite mandelj ali lešnik.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Tartufi
Sestavine
Postopek
  1. Maslo razdelimo na dva dela, damo vsak del v svojo posodo in segrejemo. V obe posodi primešamo po dve žlici sladila Sukrin Melis, nekaj ščepcev vanilje v prahu in dobro premešamo.
  2. V prvo posodo dodamo približno deset žlic mletih mandljev in eno žlico kakava. Premešamo z žlico ali rokami in po potrebi še dodamo mlete mandlje. Oblikujemo kroglo in jo shranimo v hladilnik.
  3. V drugo posodo dodamo približno deset žlic grobe kokosove moke in eno žlico razmaščene mandljeve moke Sukrin. Premešamo z žlico ali rokami in po potrebi še dodamo kokosovo moko. Oblikujemo kroglo in shranimo v hladilnik.
  4. Mandljevo maso razdelimo na dva dela in iz vsakega oblikujemo ca. deset za oreh velikih kroglic. Polovico jih povaljamo v kakav v prahu, polovico pa v mletih mandljih. Iz kokosove mase oblikujemo ca. 20 kroglic in jih povaljamo.
Tartufi
Tartufi so preprosta sladica za ljubitelje čokolade in kokosa. So brez dodanega sladkorja in primerni za LCHF-prehrano. Po želji lahko dodate malo ruma, limonino ali pomarančno lupinico ali cimet. Za piko na i v njih vtisnite mandelj ali lešnik.
Sestavine
Postopek
  1. Maslo razdelimo na dva dela, damo vsak del v svojo posodo in segrejemo. V obe posodi primešamo po dve žlici sladila Sukrin Melis, nekaj ščepcev vanilje v prahu in dobro premešamo.
  2. V prvo posodo dodamo približno deset žlic mletih mandljev in eno žlico kakava. Premešamo z žlico ali rokami in po potrebi še dodamo mlete mandlje. Oblikujemo kroglo in jo shranimo v hladilnik.
  3. V drugo posodo dodamo približno deset žlic grobe kokosove moke in eno žlico razmaščene mandljeve moke Sukrin. Premešamo z žlico ali rokami in po potrebi še dodamo kokosovo moko. Oblikujemo kroglo in shranimo v hladilnik.
  4. Mandljevo maso razdelimo na dva dela in iz vsakega oblikujemo ca. deset za oreh velikih kroglic. Polovico jih povaljamo v kakav v prahu, polovico pa v mletih mandljih. Iz kokosove mase oblikujemo ca. 20 kroglic in jih povaljamo.
Nasveti

Komentiraj