Torta krsta

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Če želite za noč čarovnic najbližje navdušiti (ali prestrašiti) s sladico, jim pripravite LCHF-torto v obliki krste. Osnova te odlične in preproste LCHF-torte je bogat čokoladni biskvit brez moke in dodanega sladkorja, nadevan z rahlo kremo iz sladke smetane in temne čokolade. Pri dekoraciji pustite domišljiji prosto pot, priporočam vam uporabo marcipana Sukrin, ki je brez dodanega sladkorja in je odličen za izdelavo najrazličnejših okraskov. Priporočam, da s pripravo torte pričnete en dan pred postrežbo.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Torta krsta
Sestavine
  • Sestavine za biskvit (pekač ca. 24x30 cm)
  • 4 jajca
  • 125 g mascarpona
  • 100 g temne čokolade (85 % kakava)
  • 100 g sladila Sukrin
  • 150 g mletih orehov
  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • sladka smetana za navlažitev biskvita
  • Sestavine za kremo
  • 500 ml sladke smetane
  • 150 g temne čokolade (85 % kakava)
  • Sestavine za dekoracijo
  • nekaj žlic olupljenih mandljev
  • košček marcipana brez dodanega sladkorja Sukrin
Postopek
  1. Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo mascarpone ter stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato z lopatico previdno umešamo beljakov sneg in na koncu še mlete orehe s pecilnim praškom in soljo.
  2. Pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Maso razporedimo v pekač in pečemo 30 minut pri 180 °C. Ohladimo.
  3. Kremo pripravimo tako, da sladko smetano segrejemo skoraj do vretja, odstavimo in vanjo nalomimo temno čokolado. Premešamo, prelijemo v posodo za stepanje in postavimo vsaj za 4 ure v hladilnik, še bolje čez noč.
  4. Biskvitu odstranimo papir za peko in ga na sredini navpično prerežemo, tako da dobimo dva manjša pravokotnika. S pomočjo kartona iz obeh polovic biskvita izrežemo obliko krste, preostanek biskvita pa shranimo.
  5. Z mešalnikom na metlice tako dolgo stepamo čokoladno smetano, da naraste.
  6. Na podstavek položimo en izrezan biskvit, ga namočimo s sladko smetano in nanj obilno nanesemo čokoladno smetano. Prekrijemo z drugim biskvitom in celotno torto premažemo s preostankom kreme. Kremo s pomočjo noža čim bolj poravnamo in pri tem ohranjamo linije krste.
  7. Robove krste okrasimo z mandlji in po želji z marcipanom Sukrin. Torto shranimo vsaj za 4 ure v hladilnik, še bolje čez noč. Pred postrežbo okoli torte nadrobimo malo preostalega biskvita.
Torta krsta
Če želite za noč čarovnic najbližje navdušiti (ali prestrašiti) s sladico, jim pripravite LCHF-torto v obliki krste. Osnova te odlične in preproste LCHF-torte je bogat čokoladni biskvit brez moke in dodanega sladkorja, nadevan z rahlo kremo iz sladke smetane in temne čokolade. Pri dekoraciji pustite domišljiji prosto pot, priporočam vam uporabo marcipana Sukrin, ki je brez dodanega sladkorja in je odličen za izdelavo najrazličnejših okraskov. Priporočam, da s pripravo torte pričnete en dan pred postrežbo.Avtor:Staša Grom
Sestavine
  • Sestavine za biskvit (pekač ca. 24x30 cm)
  • 4 jajca
  • 125 g mascarpona
  • 100 g temne čokolade (85 % kakava)
  • 100 g sladila Sukrin
  • 150 g mletih orehov
  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • sladka smetana za navlažitev biskvita
  • Sestavine za kremo
  • 500 ml sladke smetane
  • 150 g temne čokolade (85 % kakava)
  • Sestavine za dekoracijo
  • nekaj žlic olupljenih mandljev
  • košček marcipana brez dodanega sladkorja Sukrin
Postopek
  1. Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo mascarpone ter stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato z lopatico previdno umešamo beljakov sneg in na koncu še mlete orehe s pecilnim praškom in soljo.
  2. Pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Maso razporedimo v pekač in pečemo 30 minut pri 180 °C. Ohladimo.
  3. Kremo pripravimo tako, da sladko smetano segrejemo skoraj do vretja, odstavimo in vanjo nalomimo temno čokolado. Premešamo, prelijemo v posodo za stepanje in postavimo vsaj za 4 ure v hladilnik, še bolje čez noč.
  4. Biskvitu odstranimo papir za peko in ga na sredini navpično prerežemo, tako da dobimo dva manjša pravokotnika. S pomočjo kartona iz obeh polovic biskvita izrežemo obliko krste, preostanek biskvita pa shranimo.
  5. Z mešalnikom na metlice tako dolgo stepamo čokoladno smetano, da naraste.
  6. Na podstavek položimo en izrezan biskvit, ga namočimo s sladko smetano in nanj obilno nanesemo čokoladno smetano. Prekrijemo z drugim biskvitom in celotno torto premažemo s preostankom kreme. Kremo s pomočjo noža čim bolj poravnamo in pri tem ohranjamo linije krste.
  7. Robove krste okrasimo z mandlji in po želji z marcipanom Sukrin. Torto shranimo vsaj za 4 ure v hladilnik, še bolje čez noč. Pred postrežbo okoli torte nadrobimo malo preostalega biskvita.
Nasveti

Comments are closed.