STAŠINA FIT KUHINJA
Torta malina
Sestavine za:
  • 500 g maskarpone sira
  • 500 g grškega jogurta
  • 5 žlic sladila Sukrin Melis
  • 250 g malin
  • 1 vrečka želatine fix
  • poljubno jagodičevje
Priprava
  1. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake premešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo stopljeno maslo. Vmešamo sneg in na koncu še mandljevo moko s pecilnim praškom. Pečemo ca. 20 minut pri 175 °C v tortnem modelu s premerom 24-26 cm, obloženem s papirjem za peko.
  2. Mascarpone in grški jogurt damo na sobno temperaturo za nekaj časa, nato ju premešamo s sladilom Sukrin Melis in zmiksanimi malinami. Na koncu vmešamo želatino fix.
  3. Ohlajenemu biskvitu odstranimo papir za peko, očistimo obod od modela in biskvit vrnemo v model. Biskvit namočimo z mešanico sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis. Dodamo kremo, jo poravnamo in za nekaj ur, še bolje čez noč, shranimo v hladilnik. Poljubno okrasimo.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene