Torta njamatela

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Torto nutelo zagotovo poznate. Odlična sladica z veliko nutele in … veliko sladkorja. Kaj pa, če naredite torto njamatelo, ki ne vsebuje moke in dodanega sladkorja? Za piko ji dodajte še mascarpone kremo. Namesto nutele vam priporočam LCHFlove lešnikov namaz s kakavom. Vsebuje kar 70 odstotkov lešnikov in je brez dodanega sladkorja.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Torta njamatela
Sestavine
Postopek
  1. Rumenjake in beljake ločimo ter iz beljakov stepemo trd sneg.
  2. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo, odstavimo in vanj umešamo lešnikov namaz. Nekoliko ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Masi izmenično dodajamo beljakov sneg in mlete lešnike.
  3. Maso damo v tortni model, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 do 20 minut pri 180 °C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in prerežemo na dva oblata.
  4. Lešnikovo kremo pripravimo tako, da pričnemo stepati sladko smetano in ji proti koncu po žlicah dodamo lešnikov namaz.
  5. Belo kremo pripravimo tako, da mascarpone premešamo s sladilom Sukrin, rumom in stepeno sladko smetano.
  6. En oblat damo na tortni podstavek in ga ogradimo z očiščenim tortnim obodom. Po želji ga navlažimo z mešanico vode in sladila Sukrin. Na oblat naložimo lešnikovo kremo in pokrijemo z drugim oblatom. Nato premažemo še z belo kremo in jo z lopatko čim bolj poravnamo.
  7. Torto prelijemo s čokoladnim oblivom, ki ga pripravimo tako, da stopimo kokosovo maščobo in ji primešamo sesekljano temno čokolado. Torto postavimo za nekaj ur ali čez noč v hladilnik.
Torta njamatela
Torto nutelo zagotovo poznate. Odlična sladica z veliko nutele in … veliko sladkorja. Kaj pa, če naredite torto njamatelo, ki ne vsebuje moke in dodanega sladkorja? Za piko ji dodajte še mascarpone kremo. Namesto nutele vam priporočam LCHFlove lešnikov namaz s kakavom. Vsebuje kar 70 odstotkov lešnikov in je brez dodanega sladkorja.Avtor:Staša Grom
Sestavine
Postopek
  1. Rumenjake in beljake ločimo ter iz beljakov stepemo trd sneg.
  2. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo, odstavimo in vanj umešamo lešnikov namaz. Nekoliko ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Masi izmenično dodajamo beljakov sneg in mlete lešnike.
  3. Maso damo v tortni model, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 do 20 minut pri 180 °C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in prerežemo na dva oblata.
  4. Lešnikovo kremo pripravimo tako, da pričnemo stepati sladko smetano in ji proti koncu po žlicah dodamo lešnikov namaz.
  5. Belo kremo pripravimo tako, da mascarpone premešamo s sladilom Sukrin, rumom in stepeno sladko smetano.
  6. En oblat damo na tortni podstavek in ga ogradimo z očiščenim tortnim obodom. Po želji ga navlažimo z mešanico vode in sladila Sukrin. Na oblat naložimo lešnikovo kremo in pokrijemo z drugim oblatom. Nato premažemo še z belo kremo in jo z lopatko čim bolj poravnamo.
  7. Torto prelijemo s čokoladnim oblivom, ki ga pripravimo tako, da stopimo kokosovo maščobo in ji primešamo sesekljano temno čokolado. Torto postavimo za nekaj ur ali čez noč v hladilnik.
Nasveti

Comments are closed.