STAŠINA FIT KUHINJA
Torta njamatela
Sestavine za:
  • 400 g mascarpona
  • 400 ml sladke smetane
  • 3-5 žlic sladila Sukrin
  • 2 žlici ruma
  • 100 g temne čokolade
  • 25 g kokosove maščobe
Priprava
  1. Rumenjake in beljake ločimo ter iz beljakov stepemo trd sneg.
  2. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo, odstavimo in vanj umešamo lešnikov namaz. Nekoliko ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Masi izmenično dodajamo beljakov sneg in mlete lešnike.
  3. Maso damo v tortni model, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 do 20 minut pri 180 °C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in prerežemo na dva oblata.
  4. Lešnikovo kremo pripravimo tako, da pričnemo stepati sladko smetano in ji proti koncu po žlicah dodamo lešnikov namaz.
  5. Belo kremo pripravimo tako, da mascarpone premešamo s sladilom Sukrin, rumom in stepeno sladko smetano.
  6. En oblat damo na tortni podstavek in ga ogradimo z očiščenim tortnim obodom. Po želji ga navlažimo z mešanico vode in sladila Sukrin. Na oblat naložimo lešnikovo kremo in pokrijemo z drugim oblatom. Nato premažemo še z belo kremo in jo z lopatko čim bolj poravnamo.
  7. Torto prelijemo s čokoladnim oblivom, ki ga pripravimo tako, da stopimo kokosovo maščobo in ji primešamo sesekljano temno čokolado. Torto postavimo za nekaj ur ali čez noč v hladilnik.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene