Torta s čokoladnim moussom in belo čokolado

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
To je še ena izmed LCHF tort brez peke ter seveda brez moke in dodanega sladkorja. Za dno sem uporabila sesekljane mandlje in grobo kokosovo moko, okus zelo spominja na raffaello krogljice. 😊 Priporočam, da to dno uporabite v kombinaciji s kremo iz recepta za bounty torto, čokolado pa izpustite … dobili boste odlično kokosovo torto, ki je ji ljubitelji raffaello kroglic ne bodo mogli upreti. 😉
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Torta s čokoladnim moussom in belo čokolado
Sestavineza pekač premera 22-24 cm
Postopek
  1. Torto pričnemo s pripravo lešnikovih kroglic, ki jih bomo potrebovali za dekoracijo. Maslo zmehčamo in mu primešamo mlete lešnike, kakav v prahu in sladilo Sukrin Melis. Maso damo za pol ure v hladilnik, nato iz nje oblikujemo kot oreh velike kroglice.
  2. Nato pripravimo dno. Maslo stopimo, dodamo sesekljane olupljene mandlje, grobo kokosovo moko in sladilo Sukrin. Dobro premešamo, mešanico z žlico razporedimo v tortni model in damo za 1 uro v hladilnik.
  3. Sledi priprava čokoladnega moussa. Rumenjake nad vodno kopeljo penasto umešamo s sladilom Sukrin. Mešamo, dokler masa ne naraste in postane svetlo rumena. Nato počasi dodamo 100 ml sladke smetane z rumom in nad vodno kopeljo mešamo še ca. 5 minut. Odstavimo in počasi vmešamo nalomljeno čokolado, tako da nastane enotna masa. Mešanico ohladimo, vmes stepemo 500 ml smetane in jo primešamo k čokoladni masi. Mousse vlijemo v tortni model in shranimo za 1 uro v hladilnik.
  4. Nato se lotimo kreme z belo čokolado. Kakavovo in navadno maslo stopimo. Primešamo Sukrin Melis in mešamo, dokler ne nastane enotna masa. Primešamo še beljakovinski prašek in spet zelo dobro premešamo. Masa mora biti popolnoma gladka. Malenkost ohlajeno mešanico premešamo z mascarponom, na koncu primešamo še želatino fix. Sladko smetano stepemo posebej in jo primešamo h kremi. Kremo razporedimo čez čokoladni mousse in damo za nekaj časa v hladilnik.
  5. Ohlajeno torto okrasimo s prelivom iz stopljene kokosove maščobe in temne čokolade, nato jo okrasimo z lešnikovimi kroglicami in krokantom iz lešnikov in Sukrina Gold (sladilo stopimo v ponvi, primešamo lešnike, malo popražimo, vlijemo vse skupaj na desko s papirjem za peko, ohladimo in grobo sesekljamo).
  6. Torto vsaj za nekaj ur, še bolje pa kar čez noč damo v hladilnik.
Nasveti
  • Tortno dno lahko pripravite tako, da na podstavek date papir za peko in ga ogradite z obodom tortnega modla. Ko se dno strdi, odstranite tortni obod, odstranite papir za peko in dno ponovno postavite na podstavek in ogradite z obodom. Namen tega je, da boste torto pred postrežbo lažje odstranili s podlage, saj se dno sicer podstavka malo oprime.
Torta s čokoladnim moussom in belo čokolado
To je še ena izmed LCHF tort brez peke ter seveda brez moke in dodanega sladkorja. Za dno sem uporabila sesekljane mandlje in grobo kokosovo moko, okus zelo spominja na raffaello krogljice. 😊 Priporočam, da to dno uporabite v kombinaciji s kremo iz recepta za bounty torto, čokolado pa izpustite … dobili boste odlično kokosovo torto, ki je ji ljubitelji raffaello kroglic ne bodo mogli upreti. 😉Avtor:Staša Grom
Sestavineza pekač premera 22-24 cm
Postopek
  1. Torto pričnemo s pripravo lešnikovih kroglic, ki jih bomo potrebovali za dekoracijo. Maslo zmehčamo in mu primešamo mlete lešnike, kakav v prahu in sladilo Sukrin Melis. Maso damo za pol ure v hladilnik, nato iz nje oblikujemo kot oreh velike kroglice.
  2. Nato pripravimo dno. Maslo stopimo, dodamo sesekljane olupljene mandlje, grobo kokosovo moko in sladilo Sukrin. Dobro premešamo, mešanico z žlico razporedimo v tortni model in damo za 1 uro v hladilnik.
  3. Sledi priprava čokoladnega moussa. Rumenjake nad vodno kopeljo penasto umešamo s sladilom Sukrin. Mešamo, dokler masa ne naraste in postane svetlo rumena. Nato počasi dodamo 100 ml sladke smetane z rumom in nad vodno kopeljo mešamo še ca. 5 minut. Odstavimo in počasi vmešamo nalomljeno čokolado, tako da nastane enotna masa. Mešanico ohladimo, vmes stepemo 500 ml smetane in jo primešamo k čokoladni masi. Mousse vlijemo v tortni model in shranimo za 1 uro v hladilnik.
  4. Nato se lotimo kreme z belo čokolado. Kakavovo in navadno maslo stopimo. Primešamo Sukrin Melis in mešamo, dokler ne nastane enotna masa. Primešamo še beljakovinski prašek in spet zelo dobro premešamo. Masa mora biti popolnoma gladka. Malenkost ohlajeno mešanico premešamo z mascarponom, na koncu primešamo še želatino fix. Sladko smetano stepemo posebej in jo primešamo h kremi. Kremo razporedimo čez čokoladni mousse in damo za nekaj časa v hladilnik.
  5. Ohlajeno torto okrasimo s prelivom iz stopljene kokosove maščobe in temne čokolade, nato jo okrasimo z lešnikovimi kroglicami in krokantom iz lešnikov in Sukrina Gold (sladilo stopimo v ponvi, primešamo lešnike, malo popražimo, vlijemo vse skupaj na desko s papirjem za peko, ohladimo in grobo sesekljamo).
  6. Torto vsaj za nekaj ur, še bolje pa kar čez noč damo v hladilnik.
Nasveti
  • Tortno dno lahko pripravite tako, da na podstavek date papir za peko in ga ogradite z obodom tortnega modla. Ko se dno strdi, odstranite tortni obod, odstranite papir za peko in dno ponovno postavite na podstavek in ogradite z obodom. Namen tega je, da boste torto pred postrežbo lažje odstranili s podlage, saj se dno sicer podstavka malo oprime.

Comments are closed.