Trobarvna čokoladno-skutna torta

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ta LCHF skutna torta brez moke in dodanega sladkorja je zares okusna. Pripravite jo brez peke in v precej kratkem času. Po želji lahko katero izmed krem izpustite in sorazmerno povečate količino ostalih sestavin za kreme.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Trobarvna čokoladno-skutna torta
Sestavineza pekač premera ca. 24 cm
  • Sestavine za dno
  • 200 g sesekljanih orehov
  • 125 g stopljenega masla
  • 3 žlice sladila Sukrin Gold
  • Sestavine za prvo kremo
  • 250 g skute
  • 200 g kremnega sira
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 100 g stopljene temne čokolade
  • 100 g stopljenega masla
  • Sestavine za drugo kremo
  • 250 g skute
  • 200 g kremnega sira
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 žlička (5 g) kakava v prahu
  • 250 ml sladke smetane
  • 10 g (pol vrečke) želatine fix (Dr. Oetker)
  • Sestavine za tretjo kremo
  • 200 ml sladke smetane
  • 200 g kisle smetane
  • 2 žlici sladila Sukrin Melis
  • malo limonine ali pomarančne lupinice
  • 10 g (pol vrečke) želatine fix (Dr. Oetker)
Postopek
  1. Najprej pripravimo dno. Maslo stopimo ter mu primešamo sesekljane orehe in sladilo Sukrin. Mešanico z žlico razporedimo v tortni model s ca. 24 cm premera in damo v hladilnik za pol ure.
  2. Prva krema: Premešamo skuto in kremni sir, sladilo Sukrin ter mešanico stopljenega masla in čokolade. Kremo nadevamo čez dno in damo torto v hladilnik. Vmes pripravimo drugo kremo.
  3. Druga krema: Sladko smetano stepemo. Posebej premešamo skuto in kremni sir, sladilo Sukrin, kakav in želatino fix, nato počasi primešamo stepeno sladko smetano. Kremo razporedimo čez prvo kremo in torto spet postavimo v hladilnik.
  4. Tretja krema: Sladko smetano stepemo posebej. Kislo smetano premešamo s sladilom Sukrin, limonino ali pomarančno lupinico in želatino fix. Nato počasi primešamo sladko smetano. Kremo razporedimo po vrhu in torto vsaj za nekaj ur, še bolje pa kar čez noč damo v hladilnik.
Nasveti
  • Skuto in kremni sir dajte pred pripravo iz hladilnika, da se ogrejeta na sobno temperaturo, tako ju boste lažje premešali.
  • Tortno dno lahko pripravite tako, da na podstavek date papir za peko in ga ogradite z obodom tortnega modla. Ko se dno strdi, odstranite tortni obod, odstranite papir za peko in dno ponovno postavite na podstavek in ogradite z obodom. Namen tega je, da boste torto pred postrežbo lažje odstranili s podlage, saj se dno sicer podstavka malo oprime.
  • Namesto orehov lahko uporabite druge oreške ali njihovo kombinacijo, poljubno lahko del sesekljanih oreškov nadomestite z mletimi.
  • Namesto Sukrina Gold lahko brez težav uporabite kateri koli drug Sukrin.
Trobarvna čokoladno-skutna torta
Ta LCHF skutna torta brez moke in dodanega sladkorja je zares okusna. Pripravite jo brez peke in v precej kratkem času. Po želji lahko katero izmed krem izpustite in sorazmerno povečate količino ostalih sestavin za kreme.Avtor:Staša Grom
Sestavineza pekač premera ca. 24 cm
  • Sestavine za dno
  • 200 g sesekljanih orehov
  • 125 g stopljenega masla
  • 3 žlice sladila Sukrin Gold
  • Sestavine za prvo kremo
  • 250 g skute
  • 200 g kremnega sira
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 100 g stopljene temne čokolade
  • 100 g stopljenega masla
  • Sestavine za drugo kremo
  • 250 g skute
  • 200 g kremnega sira
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 žlička (5 g) kakava v prahu
  • 250 ml sladke smetane
  • 10 g (pol vrečke) želatine fix (Dr. Oetker)
  • Sestavine za tretjo kremo
  • 200 ml sladke smetane
  • 200 g kisle smetane
  • 2 žlici sladila Sukrin Melis
  • malo limonine ali pomarančne lupinice
  • 10 g (pol vrečke) želatine fix (Dr. Oetker)
Postopek
  1. Najprej pripravimo dno. Maslo stopimo ter mu primešamo sesekljane orehe in sladilo Sukrin. Mešanico z žlico razporedimo v tortni model s ca. 24 cm premera in damo v hladilnik za pol ure.
  2. Prva krema: Premešamo skuto in kremni sir, sladilo Sukrin ter mešanico stopljenega masla in čokolade. Kremo nadevamo čez dno in damo torto v hladilnik. Vmes pripravimo drugo kremo.
  3. Druga krema: Sladko smetano stepemo. Posebej premešamo skuto in kremni sir, sladilo Sukrin, kakav in želatino fix, nato počasi primešamo stepeno sladko smetano. Kremo razporedimo čez prvo kremo in torto spet postavimo v hladilnik.
  4. Tretja krema: Sladko smetano stepemo posebej. Kislo smetano premešamo s sladilom Sukrin, limonino ali pomarančno lupinico in želatino fix. Nato počasi primešamo sladko smetano. Kremo razporedimo po vrhu in torto vsaj za nekaj ur, še bolje pa kar čez noč damo v hladilnik.
Nasveti
  • Skuto in kremni sir dajte pred pripravo iz hladilnika, da se ogrejeta na sobno temperaturo, tako ju boste lažje premešali.
  • Tortno dno lahko pripravite tako, da na podstavek date papir za peko in ga ogradite z obodom tortnega modla. Ko se dno strdi, odstranite tortni obod, odstranite papir za peko in dno ponovno postavite na podstavek in ogradite z obodom. Namen tega je, da boste torto pred postrežbo lažje odstranili s podlage, saj se dno sicer podstavka malo oprime.
  • Namesto orehov lahko uporabite druge oreške ali njihovo kombinacijo, poljubno lahko del sesekljanih oreškov nadomestite z mletimi.
  • Namesto Sukrina Gold lahko brez težav uporabite kateri koli drug Sukrin.

Comments are closed.