STAŠINA FIT KUHINJA
Valentinova tortica s pralineji
Sestavine za:
  • 4 jajca
  • 50g sladila Sukrin
  • 60g mletih mandljev
  • 40g grobe kokosove moke
  • 100g mascarpona
  • pol žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
Priprava
  1. Najprej se lotimo priprave biskvita. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake stepemo s sladilom Sukrin in dodamo mascarpone. Nato izmenično primešamo mlete mandlje, kokosovo moko, pecilni prašek, ščepec soli in beljakov sneg.
  2. Maso pečemo v srednje velikem modlu v obliki srca ca. 20 minut pri 180 °C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v model. Namočimo ga z mešanico sladke smetane in vode.
  3. Nato se lotimo kreme. Sladko smetano stepemo posebej. Mascarpone premešamo s sladilom Sukrin Melis. Temno čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad parno kopeljo. Mascarpone mešanici primešamo stopljeno čokolado in stepeno sladko smetano.
  4. Sledi priprava pralinejev. Kakavovo in navadno maslo stopimo. Nato postopoma primešamo Sukrin Melis in beljakovinski prašek, da nastane popolnoma gladka masa. Po želji dodamo malo vaniljeve arome. Mešanico pretočimo v modelčke za pralineje in shranimo v hladilnik za nekaj ur.
  5. Kremo naložimo na biskvit in torto okrasimo s pralineji. Po želji jo posujemo s kokosovimi kosmiči. Za nekaj ur jo postavimo v hladilnik.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene