Zlato kurkumino mleko

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Pravijo, da zlato mleko pomaga uravnati prebavne težave in nas popelje v lepši spanec. Napitek je nadvse zanimivega okusa, namesto kokosovega mleka pa lahko uporabite navadno mleko ali katerega od rastlinskih napitkov (mandljevega, riževega ipd.). Črni poper je pomembna sestavina napitka, saj okrepi delovanje kurkume.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Zlato kurkumino mleko
Sestavine
  • 150 ml kokosovega mleka
  • 100 ml vode
  • pol žličke kurkume v prahu
  • četrt žličke ingverja v prahu ali ca. 2velika korenina ingverja
  • četrt žličke cimeta
  • nekaj ščepcev muškatnega oreška
  • nekaj ščepcev črnega popra
  • 1-2 žlički sladila Sukrin Gold
  • 1 žlička kokosove maščobe
  • ščepec kajenskega popra po želji
Postopek
  1. Kokosovo mleko in vodo damo v kozico in pričnemo rahlo segrevati.
  2. Dodamo začimbe (če uporabimo svežo korenino ingverja, jo olupimo in naribamo), sladilo Sukrin Gold in kokosovo maščobo ter dobro premešamo.
  3. Segrejemo skoraj do vretja, odstavimo, počakamo nekaj minut in postrežemo.
Zlato kurkumino mleko
Pravijo, da zlato mleko pomaga uravnati prebavne težave in nas popelje v lepši spanec. Napitek je nadvse zanimivega okusa, namesto kokosovega mleka pa lahko uporabite navadno mleko ali katerega od rastlinskih napitkov (mandljevega, riževega ipd.). Črni poper je pomembna sestavina napitka, saj okrepi delovanje kurkume. Avtor:Staša Grom
Sestavine
  • 150 ml kokosovega mleka
  • 100 ml vode
  • pol žličke kurkume v prahu
  • četrt žličke ingverja v prahu ali ca. 2velika korenina ingverja
  • četrt žličke cimeta
  • nekaj ščepcev muškatnega oreška
  • nekaj ščepcev črnega popra
  • 1-2 žlički sladila Sukrin Gold
  • 1 žlička kokosove maščobe
  • ščepec kajenskega popra po želji
Postopek
  1. Kokosovo mleko in vodo damo v kozico in pričnemo rahlo segrevati.
  2. Dodamo začimbe (če uporabimo svežo korenino ingverja, jo olupimo in naribamo), sladilo Sukrin Gold in kokosovo maščobo ter dobro premešamo.
  3. Segrejemo skoraj do vretja, odstavimo, počakamo nekaj minut in postrežemo.
Nasveti

Comments are closed.