Go Back
LCHF-miške
Print

LCHF-miške

Po tem receptu pripravljene LCHF-miške bez moke in dodanega sladkorja so boljše od navadnih! Priprava je enostavna in se je lahko loti vsakdo, sploh pa tisti, ki se bojite lotiti se LCHF-krofov. Prednost v primerjavi s krofi? LCHF-mišk lahko pojeste večje število ??
Author Staša Grom

Ingredients

Sestavine za miške

Ostalo

Instructions

  • Kremni sir premešamo s kislo smetano in jajci. Postopoma dodajamo suhe sestavine in ves čas mešamo. Maso pustimo počivati ca. 10 minut.
  • Nato v srednje veliki posodi stopimo kokosovo maščobo. Jakost nastavimo nekje na polovico (stopnja 5 pri električni kuhalni plošči). Temperaturo maščobe preverimo tako, da vanjo potopimo leseno kuhalnico – delati se morajo majhni mehurčki.
  • S čajno žličko oblikujemo majhne kepice in jih polagamo v maščobo. Na vsaki strani jih cvremo nekaj minut. Nato jih odložimo na krožnik s papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba. Ohladimo in posujemo s sladilom Sukrin Icing.

Notes

  • Namesto mandljeve moke lahko uporabite razmaščeno sezamovo moko.
  • Prava temperatura kokosove maščobe je ključna za uspeh. Če bo prevroča, se bodo miške prismodile, če bo prehladna, se bodo napile z njo.