Goveja juha je preprosto zakon. Če ste na prehrani LCHF, seveda ne uživate klasičnih prikuh, kot so rezanci in palačinke … jaz takih prikuh tudi ne pogrešam, saj si juho obogatim s parmezanovimi rezanci in zelenjavo, košček domačega masla pa juhi da samo še piko na i.
Author Staša Grom
Ingredients
Sestavine za juho
800 gmladega govejega plečeta
3mozgove kosti
2piščančja hrbta po želji
3 lvode
3 manjšečebule
2korenčka
1 manjšipor
3 strokičesna
nekajpoprovih zrn
2 korenini peteršilja
kosgomolja zelene
nekajcvetačnih cvetov
2 vejicipeteršilja
4 žličkesoli
Sestavine za zakuho
koščekparmezana
koščekmasla
poljubna zelenjava
Instructions
Meso operemo, ga skupaj s kostmi damo v večji lonec, natočimo vodo in zavremo.
Medtem ko čakamo, da voda zavre, olupimo čebulo, jo prerežemo na pol ter tri polovičke popečemo v namaščeni ponvi. Očistimo tudi ostalo zelenjavo.
Med vretjem juhe sproti pobiramo peno, ki se dela na vrhu.
Ko voda zavre, dodamo čebulo, očiščene stroke česna in očiščeno zelenjavo (razen cvetače in vejic peteršilja) ter zmanjšamo temperaturo, tako da juha le še rahlo brbota (raje manj kot preveč).
Kuhamo 90 minut, nato dodamo sol, cvetačo in vejici peteršilja. Kuhamo še 30-40 minut.
Kuhano juho precedimo in postrežemo z mesom, zelenjavo (jaz jo skuham posebej, ker mi je tista iz juhe premehka), naribanim parmezanom in koščkom masla.