Go Back
Goveja juha po moje
Print

Goveja juha po moje

Goveja juha je preprosto zakon. Če ste na prehrani LCHF, seveda ne uživate klasičnih prikuh, kot so rezanci in palačinke … jaz takih prikuh tudi ne pogrešam, saj si juho obogatim s parmezanovimi rezanci in zelenjavo, košček domačega masla pa juhi da samo še piko na i.
Author Staša Grom

Ingredients

Sestavine za juho

  • 800 g mladega govejega plečeta
  • 3 mozgove kosti
  • 2 piščančja hrbta po želji
  • 3 l vode
  • 3 manjše čebule
  • 2 korenčka
  • 1 manjši por
  • 3 stroki česna
  • nekaj poprovih zrn
  • 2 korenini peteršilja
  • kos gomolja zelene
  • nekaj cvetačnih cvetov
  • 2 vejici peteršilja
  • 4 žličke soli

Sestavine za zakuho

  • košček parmezana
  • košček masla
  • poljubna zelenjava

Instructions

  • Meso operemo, ga skupaj s kostmi damo v večji lonec, natočimo vodo in zavremo.
  • Medtem ko čakamo, da voda zavre, olupimo čebulo, jo prerežemo na pol ter tri polovičke popečemo v namaščeni ponvi. Očistimo tudi ostalo zelenjavo.
  • Med vretjem juhe sproti pobiramo peno, ki se dela na vrhu.
  • Ko voda zavre, dodamo čebulo, očiščene stroke česna in očiščeno zelenjavo (razen cvetače in vejic peteršilja) ter zmanjšamo temperaturo, tako da juha le še rahlo brbota (raje manj kot preveč).
  • Kuhamo 90 minut, nato dodamo sol, cvetačo in vejici peteršilja. Kuhamo še 30-40 minut.
  • Kuhano juho precedimo in postrežemo z mesom, zelenjavo (jaz jo skuham posebej, ker mi je tista iz juhe premehka), naribanim parmezanom in koščkom masla.