To je hitro pripravljena jed z mletim mesom, ki vedno navduši. Mesni mešanici lahko po želji primešate riž širataki. LCHF polnjene paprike lahko do polovice pripravite že en dan prej in jih naslednji dan samo dopečete.
Author Staša Grom
Ingredients
4srednje velike paprike
500 gmletega govejega mesa
400 gpelatov v koščkih ali 200 ml sladke smetane
1majhna čebula
1strok česna
sol in poper
provansalske začimbe
150 gsira
malo masla ali kokosove maščobe za peko
Instructions
Paprike razpolovimo in očistimo. S kožo navzdol jih postavimo v pekač s papirjem za peko (tako, da dobimo skodelice) in damo v ogreto pečico ter pri 190 °C pečemo ca. 15 minut (med tem časom pripravimo nadev).
Čebulo sesekljamo in popražimo v namaščeni ponvi.
Dodamo meso in popražimo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo s pelati v koščkih ali sladko smetano.
Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 15 minut, vmes po potrebi dolijemo malo vode.
Paprike vzamemo iz pečice in odstranimo vodo, ki so jo spustile med peko.
Z mesno mešanico napolnimo polovičke paprik in v ogreti pečici pečemo 15 minut pri 190 °C.
Polnjene paprike pred postrežbo potresemo z naribanim sirom.