Go Back
Jagodna kremna torta
Print

Jagodna kremna torta

To LCHF torto brez moke in dodanega sladkorja sem naredila z mislimi na Valentinovo, a ko sem ji snela tortni obod, sem se najprej spomnila na sladoled Planica. :) Biskvit je čokoladen z orehi, lahko pa namesto njih uporabite mlete mandlje ali lešnike. Ker nisem dobila svežih jagod, sem uporabila zamrznjene. Okrasite jo s stepeno sladko smetano in jagodami.
Author Staša Grom

Ingredients

Sestavine za biskvit

Sestavine za jagodno kremo:

  • 400 g kremnega sira
  • 500 g jagod
  • 4 žlice pesinega soka po želji (za intenzivnejšo barvo)
  • 50 g sladila Sukrin Icing
  • 1 želatina Fix

Sestavine za belo kremo:

Sestavine za čokoladno glazuro:

Instructions

  • Najprej se lotimo priprave biskvita. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo čvrst sneg, rumenjake pa penasto umešamo s sladilom Sukrin. Maslo stopimo, odstavimo in mu primešamo sesekljano temno čokolado. Malenkost ohladimo in primešamo k rumenjakovi mešanici. Nato z lopatico izmenično dodajamo beljakov sneg in mlete orehe, premešane s pecilnim praškom. Pečemo ga v pekaču s premerom 26 cm pri 175 °C 15 minut.
  • Jagodno kremo pripravimo tako, da premešamo kremni sir, sladilo Sukrin Icing in dobro zmiksane jagode (če smo uporabiti zamrznjene, jih pred tem odmrznemo in dobro odcedimo) in pesin sok po želji. Na koncu dodamo želatino fix.
  • Nato pripravimo še belo kremo. Sladko smetano stepemo posebej. Kremni sir premešamo s sladilom Sukrin Icing in vaniljo v prahu, na koncu dodamo želatino fix in primešamo sladko smetano.
  • Biskvitu odstranimo papir za peko, ga položimo na podstavek in ogradimo z očiščenim obodom od tortnega modla. Najprej naložimo jagodno kremo, malo počakamo in nato še belo kremo. Ko je torta dobro ohlajena, jo prelijemo s čokoladno glazuro ter okrasimo z jagodami in smetano.