Go Back
Čokoladno-arašidovi pralineji
Print

Čokoladno-arašidovi pralineji

Čokoladno-arašidovi pralineji po okusu spominjajo na znano čokoladno ploščico Snickers. Le kdo je nima rad? A pralineji, ki sem jih pripravila za vas, so za razliko od ploščice Snickers veliko bolj zdravi, poleg tega jih je zelo enostavno pripraviti.
Author Staša Grom

Ingredients

Instructions

  • Čokolado nalomimo na koščke, jo stopimo nad paro in shranimo za kasneje. Arašidovo maslo premešamo s stopljeno kokosovo maščobo, da dobimo tekočo maso. Če ni dovolj tekoča, dodamo še malo kokosove maščobe in premešamo nad paro.
  • Pripravimo si modelčke za pralineje ali papirnate modelčke za mini mafine. S pomočjo čajne žličke dno modelčkov prekrijemo s plastjo stopljene čokolade in damo za 15 minut v hladilnik. Nato dodamo plast arašidove mešanice in vrnemo v hladilnik. Po 15 minutah dodamo zadnjo plast stopljene čokolade. Dobro ohladimo in postrežemo.