Go Back
LCHF Burgerji z jajci
Print

Burgerji z jajci

Ta recept za burgerje z jajci mi je poslala Tea, prijateljica iz srednje šole. Že nekaj časa se prehranjuje po načelih LCHF in moram priznati, da ji gre priprava LCHF-jedi res odlično od rok (en teden me je namreč razvajala s kuhanjem na skupnem dopustu). Če kdo pogreša hlebček, si ga lahko speče iz Sukrin mešanice za pripravo low-carb kruha.
Author Staša Grom

Ingredients

Sestavine za pleskavice (za 4-6 oseb):

  • 1 kg mletega mesa
  • 2 jajci
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 pest sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici gorčice
  • 1-2 žlički oljčnega olja
  • sol
  • sladka paprika
  • tabasko
  • provansalske začimbe po želji
  • 1-2 žlici indijskega trpotca po želji
  • košček kokosove maščobe za premaz ponve

Sestavine za guacamole (avokadova omaka):

  • 2 večja ali 3 manjši avokadi
  • sok 2 limet ali 1 limone
  • manjša glava zelene solate
  • poper
  • sesekljani koriandrovi listi
  • češnjev paradižnik po želji

Ostalo:

  • solatni listi
  • paradižnik češnjevec
  • 4-6 jajc

Instructions

  • Čebulo in česen čim bolj drobno sesekljamo. Vse sestavine za pleskavice dobro premešamo in maso pustimo nekaj časa stati, da se sestavine dobro povežejo. Nato oblikujemo 4-6 pleskavic in jih spečemo v ponvi s koščkom kokosove maščobe. Odložimo jih na krožnik (če so zelo mastne, lahko podstavimo papirnato brisačo).
  • Guacamole pripravimo tako, da avokado spasiramo z vilicami (lahko pustimo večje kose, lahko pa naredimo bolj gladko omako), dodamo sok limet ali limone in začinimo po okusu ter po želji dodamo še drobno narezan češnjev paradižnik.
  • Jajca spečemo na oko in začinimo po okusu. Na krožnike damo solatne liste, nanje položimo pleskavice, dodamo guacamole, narezan češnjev paradižnik in na vrh še pečeno jajce.