Že nekaj časa sem nameravala preizkusiti spiralni rezalnik za zelenjavo in končno sem si ga omislila. Z njim sem naredila bučkine špagete, ki so me navdušili. Res odlično nadomestilo špagetov iz moke za vse, ki se prehranjujejo po načelih LCHF.
Servings 3osebe
Author Staša Grom
Ingredients
2večji bučki
500 gmlete govedine
400 gomake iz pelatov
100 mlrdečega vina
1velika čebula
nekajstrokov česna
sol
poper
bazilika ali druge mediteranske začimbe
koščekkokosove maščobe
kisla smetana ali parmezan po želji
Instructions
Bučkama odrežemo konca in ju s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Solimo in pustimo stati 15 minut.
Vmes pričnemo s pripravo raguja. Čebulo sesekljamo in popražimo v ponvi s kokosovo maščobo. Dodamo meso in popečemo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo z omako iz pelatov in vinom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 30 minut.
Bučkine špagete močno ožamemo in razporedimo na krožnike. Prelijemo jih z omako in postrežemo z žlico kisle smetane ali s parmezanom.