Go Back
+ servings
Piščanec z limono
Print

Piščanec z limono

Piščanec z limono je preprosta in odlična mediteranska jed, ki jo lahko pripravite tako na kuhalni plošči kot v pečici. Priporočam, da piščanca postrežete s svežo narezano papriko in tzatziki namazom. Pa naj še kdo reče, da LCHF-prehrana ni odlična. ;)
Servings 2 osebe
Author Staša Grom

Ingredients

  • 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 neškropljena limona
  • nekaj žlic oliv
  • 5 strokov česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • mediteranske začimbe
  • 250 ml vode
  • 100 ml belega vina

Instructions

  • Piščančja stegna narežemo na kose, začinimo in premažemo z oljem. Mariniramo jih nekaj ur, nato jih v ponvi na hitro popečemo z obeh strani. Dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo ter prilijemo vodo in vino. Dodamo olive in na kolobarje narezano limono, zavremo in nato pri zmerni temperaturi kuhamo 25 minut.
  • Kose piščanca z olivami damo na krožnik in postrežemo s prilogo po želji.