Pred vami je recept za osvežilno tortico z malinovo kremo. Posebej me je navdušil biskvit, za katerega nihče ne bo ugotovil, da je brez moke in dodanega sladkorja. Ponavadi biskvit delam kar z mletimi mandlji, a razmaščena mandljeva moka Sukrin je vseeno bolj podobna navadni moki in tako nastane zares odličen biskvit, ki je po okusu in videzu popolnoma enak navadnemu.
Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake premešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo stopljeno maslo. Vmešamo sneg in na koncu še mandljevo moko s pecilnim praškom. Pečemo ca. 20 minut pri 175 °C v tortnem modelu s premerom 24-26 cm, obloženem s papirjem za peko.
Mascarpone in grški jogurt damo na sobno temperaturo za nekaj časa, nato ju premešamo s sladilom Sukrin Icing in zmiksanimi malinami. Na koncu vmešamo želatino fix.
Ohlajenemu biskvitu odstranimo papir za peko, očistimo obod od modela in biskvit vrnemo v model. Biskvit namočimo z mešanico sladke smetane, vode in sladila Sukrin Icing. Dodamo kremo, jo poravnamo in za nekaj ur, še bolje čez noč, shranimo v hladilnik. Poljubno okrasimo.