Go Back
LCHF rdeča žametna torta
Print

LCHF rdeča žametna torta

Rdeča žametna torta je zanimiva na pogled ter brez moke in dodanega sladkorja. Sestavine so za torto premera 18 cm.
Author Tjaša

Ingredients

Sestavine za biskvit:

Sestavine za kremo:

  • 250 g grškega jogurta ali maskarpone sira
  • burbonska vanilja v prahu
  • 2 lista želatine

Sestavine za premaz:

  • sladka smetana

Instructions

  • Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. Dodamo rumenjake, sladilo Sukrin Icing in premešamo. Na koncu dodamo še sodo bikarbono, aromo maline in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Premešamo in zlijemo v pekač, ki smo ga premazali z maslom. Pečemo približno 15 minut pri 180 ˙C. Ali je biskvit pečen, preverimo tako, da ga prebodemo z zobotrebcem. Če na njem ni sledi, je pečen.
  • Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, navlažimo z mešanico Sukrin Icinga in vode (uporabimo čopič) in pustimo, da se ohladi.
  • Kremo pripravimo tako, da grškemu jogurtu dodamo vaniljo in želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži in dobro premešamo.
  • Ohlajen biskvit prerežemo na pol in spodnjo polovico premažemo s kremo iz grškega jogurta. Prekrijemo z drugo polovico biskvita in iz vseh strani premažemo s stepeno sladko smetano. Torto postavimo v hladilnik vsaj za tri ure.