Go Back
Malinova panna cotta
Print

Malinova panakota

Vam je všeč panakota? Maline pri panakoti najpogosteje uporabim za preliv, tokrat pa sem panakoto naredila tako, da sem jih primešala k smetani. Odlična je, poskusite, je namreč popolnoma brez dodanega sladkorja in primerna za prehrano LCHF.
Author Staša Grom

Ingredients

  • 200 g zamrznjenih ali svežih malin
  • 250 ml tekoče sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Icing
  • 1 vaniljev strok
  • 3 listi želatine
  • poljubna dekoracija

Instructions

  • Maline damo v kozico in jih pričnemo segrevati. Dodamo jim sladilo Sukrin Icing, premešamo in segrevamo, dokler ne postanejo tekoče. Odstavimo, malo ohladimo in jih zmiksamo do stopnje, ko je masa popolnoma gladka. Malinovo maso pretočimo v merilno posodo, mora je biti ca. 200 ml, če je je več, bomo uporabili manj smetane, sicer pa več – skupne mase mora biti 450 ml.
  • Sladko smetano s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Nato primešamo malinovo maso.
  • Maso pretočimo v dva ali tri lončke za puding/panakoto, ki smo jih prej splaknili s hladno vodo. Panakote vsaj za štiri ure postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lončke za nekaj sekund pomočimo v vročo vodo, da panakoto lažje stresemo na krožnik. Po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in malinami.