Go Back
Sladka omleta
Print

Sladka omleta

Ko bi za spremembo nekaj drugega kot umešana jajca, je rešitev sladka omleta. Jajca so še vedno osnovna sestavina, a jed, ki ste jo pripravili, je veliko bolj pestra. Sladka omleta je odlična potešitev želje po sladkem, premažete pa jo lahko s poljubnim premazom – domačo marmelado, lešnikovim namazom, stopljeno čokolado in podobnim.
Author Staša Grom

Ingredients

Instructions

  • Ponev segrejemo in v njej stopimo košček masla. Jajci premešamo s sladilom Sukrin, razmaščeno mandljevo moko, ščepcem soli in vaniljo v prahu po želji. Maso vlijemo v segreto ponev in pečemo, dokler spodnja plast ni lepo zapečena in gre omleto enostavno obrniti. Tudi na drugi strani pečemo, dokler spodnja plast ni zlato-rumene barve.
  • Omleto premažemo s poljubnim premazom in postrežemo.